Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 16:45

Στην Περιφέρεια η ευθύνη για το δρόμο στα Κερεζένια

Γράφτηκε από τον
Στην Περιφέρεια η ευθύνη για το δρόμο στα Κερεζένια

“Εκεί που έχει «φαγωθεί» ο δρόμος στο ρέμα Κερεζένια στα Γιαννιτσάνικα, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας”, επεσήμανε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, απαντώντας σε ερώτηση που τέθηκε.

Πρόκειται για το σημείο στο δρόμο από και προς τη Λακωνικής προς και από το Ελαιοχώρι (λίγο μετά τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας), που το ρέμα έχει “φάει” εδώ και χρόνια το δρόμο και τα πράγματα είναι επικίνδυνα για τους διερχόμενους οδηγούς, καθώς δεν υπάρχει στηθαίο.

Η αντιδήμαρχος Μαρία Αγγελή που έχει ασχοληθεί με το πρόβλημα, επιβεβαίωσε πως “είναι θέμα της Περιφέρειας” και παρατήρησε ότι “έχουμε πιέσει πάρα πολύ”.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Παναγιώτης Λύρας είπε ότι “έχει φτιάξει ο κ. Αναστασόπουλος, όταν ήταν αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, έτοιμη μελέτη, μένει η υλοποίηση”.

Με την ευκαιρία ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι τα ρέματα “Κερεζένια, Πολιτέικο 1 και 2 στην Καλαμάτα, Μαζιά και Μουγγός στο Πήδημα περιλαμβάνονται στο μεγάλο αντιπλημμυρικό του «Μορέα» που είναι εκτός απ’ αυτό που συζητάμε για το Νέδοντα. Είναι ως συνέχεια του αυτοκινητοδρόμου, είναι μέσα στη σύμβαση, οπότε αυτά μπορούν να ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή. Η δική μου πληροφορία λέει ότι σύντομα θα ξεκινήσει το Κερεζένια”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER