Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 10:40

Εκδήλωση για την Κυκλική οικονομία από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Εκδήλωση με θέμα “Κυκλική οικονομία και βιο-οικονομία: από τη θεωρία στην πράξη”, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας την Τετάρτη, με πρωτοβουλία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της πόλης. Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου.

Ταυτόχρονα εγκαινιάστηκε και η έκθεση με προϊόντα κυκλικής οικονομίας και βιο-οικονομίας, η οποία φιλοξενείται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου έως τις 21 Οκτωβρίου.

Σε χαιρετισμό ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία των συγκεκριμένων δράσεων, τόνισε πως η κυκλική οικονομία έρχεται ως απάντηση στη φιλοδοξία για αειφόρο ανάπτυξη, λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη ανησυχία για την εξάντληση των φυσικών πόρων και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στις προσπάθειες του δήμου, σημειώνοντας ότι συγκεντρώνει το 50% των ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέγονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στη συμμετοχή της Καλαμάτας στην ευρωπαϊκή αποστολή των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.