Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 21:11

Νέος διαγωνισμός για το υδατοδρόμιο Καλαμάτας

Νέος διαγωνισμός για το υδατοδρόμιο Καλαμάτας

 

Nέος, επαναληπτικός διαγωνισμός για το υδατοδρόμιο στο λιμάνι Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου.

Ο διαγωνισμός που αφορά την παραχώρηση χρήσης χερσαίου χώρου του χωροθετημένου υδατοδρομίου στο λιμάνι, στη δυτική προκυμαία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 715/1979, θα γίνει στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή στη δημοπρασία θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι την ημέρα διενέργειας της δημοπρασίας, στις 10 το πρωί, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Το ελάχιστο τίμημα του ανταλλάγματος χρήσης του χερσαίου χώρου ορίστηκε στο ποσό των 500 ευρώ το μήνα (από 1.300 που ήταν στον πρώτο).

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώτος πλειοδοτικός διαγωνισμός στις 29 Αυγούστου ήταν άγονος, καθώς δεν κατατέθηκαν προσφορές, για την παραχώρηση χρήσης χερσαίου χώρου του χωροθετημένου υδατοδρομίου.

Σε ενημέρωσή του σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλη Τζαμουράνη, είχε αναφέρει ότι “και να είχε υλοποιηθεί ο διαγωνισμός - που απέβη άγονος - για το υδατοδρόμιο θα έπρεπε να τον επαναλάβουμε, γιατί άλλαξε η νομοθεσία”. Είχε εξηγήσει πως “βάλαμε 1.300 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα, γιατί στην Πάτρα είχε 1.200. Αλλά εκεί είχε ολοκληρωμένη την υποδομή για το υδατοδρόμιο, ενώ το δικό μας δεν έχει τίποτα, πρέπει να δημιουργηθεί με ό,τι χρειάζεται”. Είχε διευκρινίσει ότι “στο νέο διαγωνισμό το μίσθωμα θα είναι από 350 μέχρι 500 ευρώ, όπως έχουν βάλει και άλλες περιοχές”.

Ο δήμαρχος είχε τονίσει ότι “μας ενδιαφέρει να πετάξουν υδροπλάνα το 2023, αυτό είναι το σημαντικότερο”.

Γ.Σ.