Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022 16:39

Εκθεσιακό κέντρο αλιείας στη Μικρή Μαντίνεια

Εκθεσιακό κέντρο αλιείας στη Μικρή Μαντίνεια

 

Τις διαδικασίες για τη δημιουργία του εκθεσιακού κέντρου προβολής αλιείας και θάλασσας του Δήμου Καλαμάτας στη Μικρή Μαντίνεια, προϋπολογισμού 330.000 ευρώ, προώθησε χθες, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την κατάρτιση των όρων και τη σύνταξη της διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου για το έργο ανέγερσης κτηρίου στέγασης έκθεσης προβολής αλιείας και θάλασσας και τη συγκρότηση της επιτροπής διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Τις διαδικασίες καταψήφισαν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, Βασίλης Τζαμουράνης και Λεωνίδας Λιάππας, διαφωνώντας κυρίως με το μεταλλικό κτήριο που προβλέπεται να ανεγερθεί, το οποίο δεν συνάδει με την περιοχή. Χαρακτηριστικά ο κ. Τζαμουράνης παρατήρησε ότι δίπλα σε ένα παραδοσιακό κτήριο μπαίνει ένα καθαρά μοντέρνο, που θα είναι από μέταλλο, υλικό που κοντά στη θάλασσα θα έχει ζητήματα συντήρησης και διάβρωσης.

Το έργο αφορά την ανέγερση νέου κτηρίου που θα στεγάζει μουσειογραφική έκθεση για την ανάδειξη του αλιευτικού τουρισμού της περιοχής, μέσω της προβολής της αλιευτικής δραστηριότητας στον Μεσσηνιακό Κόλπο. Σύμφωνα με παλιότερη ενημέρωση από το δήμο, η θέση υλοποίησης του έργου βρίσκεται στη Μικρή Μαντίνεια, που αποτελεί μια περιοχή με έντονη τουριστική και αλιευτική δραστηριότητα. Η κατασκευή του νέου κτηρίου θα πραγματοποιηθεί εντός οικοπέδου έκτασης 750 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει δύο υφιστάμενα κτήρια διαστάσεων 82,6 τ.μ. και 36,20 τ.μ., που λειτουργούν ως ενιαίο σύνολο.