Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 16:40

Δήμος Καλαμάτας: 135.000 ευρώ για εορταστικό στολισμό

Δήμος Καλαμάτας: 135.000 ευρώ για εορταστικό στολισμό

Το ποσό των 134.855,20 ευρώ θα διαθέσει ο Δήμος Καλαμάτας για τον φετινό εορταστικό στολισμό και τις εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ακόμα, 10.000 ευρώ θα διατεθούν για την επικοινωνιακή καμπάνια σε ΜΜΕ (τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες), των “σημαντικών γεγονότων της εορταστικής περιόδου”, με βάση την εισήγηση.

Οι πιστώσεις αυτές εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση, με τις αντιδράσεις και την καταψήφιση από τους συμβούλους της μειοψηφίας για την οικονομική κρισιμότητα του δήμου, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, “για τον σκοπό αυτό (την επικοινωνιακή καμπάνια), προβλέπεται να ανατεθούν υπηρεσίες προβολής - διαφήμισης, σε έναν ανάδοχο (διαφημιστικό γραφείο), ο οποίος θα πρέπει να αναπτύξει συνεργασία με όσο το δυνατόν περισσότερα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα, καθώς και έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες & sites), προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή πληροφόρηση ή/και σε κάθε επιμέρους ΜΜΕ ξεχωριστά”.

Ο εορταστικός στολισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία, την μπάλα στην πλατεία 23ης Μαρτίου και το καράβι στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού που θα είναι έτοιμα να φωταγωγηθούν στις αρχές Δεκεμβρίου, καθώς και τον χριστουγεννιάτικο σταθμό του Αϊ - Βασίλη στο Πάρκο Σιδηροδρόμων με δραστηριότητες και event για μικρούς και μεγάλους.