Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 21:51

Οριοθέτηση χερσαίων ζωνών σε λιμάνια της Δυτικής Μάνης

Γράφτηκε από την
Οριοθέτηση χερσαίων ζωνών σε λιμάνια της Δυτικής Μάνης

Σύμβαση για τη σύνταξη μελέτης προκειμένου να προχωρήσει στην οριοθέτηση χερσαίων ζωνών στα λιμάνια του Αγίου Νικολάου, της Στούπας και των Κιτριών Δυτικής Μάνης υπέγραψε το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας με τον πολιτικό μηχανικό Αντώνη Πυλιώτη.

Η εν λόγω σύμβαση υπογράφηκε μετά τη λήψη σχετικής απόφασης από την Λιμενική Επιτροπή, συμπληρωματικά στις μελέτες που είναι σε εξέλιξη στα λιμάνια της Καρδαμύλης, του Πεταλιδίου και της Κορώνης. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν “στην ανάπτυξη των περιοχών αυτών, καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία και ασφάλεια των λιμένων του νομού”. Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
Να αναφέρουμε ότι η Μεσσηνία διαθέτει συνολικά 16 λιμάνια και όπως επεσήμανε σε παλαιότερες δηλώσεις του στην “Ε” ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Νίκος Αλεξανδρόπουλος, για να οργανωθούν τα λιμάνια αυτά θα πρέπει να γίνει ζώνη λιμένα, όπως έχει η Καλαμάτα. Ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος προέβη σε αυτές τις δηλώσεις ερωτώμενος από εμάς για τις συμβάσεις λιμενικών έργων που υπέγραψε το Ταμείο πριν ένα χρόνο για τις ζώνες λιμένα στην Καρδαμύλη (οριοθέτηση ζώνης λιμένα), το Πεταλίδι (εξομοίωση ζώνης λιμένα) και την Κορώνη (καθορισμός χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης λιμένα).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξομοίωση ή οριοθέτηση ζώνης λιμένα -ανάλογα τι εξυπηρετεί- απλουστεύει τις διαδικασίες των έργων, γιατί γίνονται εύκολα παρεμβάσεις και μικρές χρηματοδοτήσεις εντός ζώνης λιμένα ακόμη και με μια υπογραφή γενικού γραμματέα υπουργείου.

Ν.Κ.

 


NEWSLETTER