Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 15:30

Αντιδράσεις στην Πύλο για δημοπράτηση χώρου από το ΤΑΙΠΕΔ

Γράφτηκε από τον

Την αντίδρασή του στη δημοπράτηση για την αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου από το ΤΑΙΠΕΔ που περιλαμβάνει και το χώρο του πάρκινγκ (των παλιών σφαγείων), εκφράζει ο υποψήφιος δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Λεωνίδας Φιλιππόπουλος.

Κι επισημαίνει πως επιβάλλεται η άμεση αντίδραση όλων και ειδικά της δημοτικής αρχής για την ανατροπή των σχεδίων αυτών.

Για το θέμα αυτό υπάρχει ομόθυμη αντίδραση, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος στις 9 Μαρτίου φέτος με ομόφωνη απόφασή του έχει καταψηφίσει το μνημόνιο αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας του δήμου με το ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδικότερα, ο Λεων. Φιλιππόπουλος σημειώνει: “Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση μου, επίκειται εντός του αμέσως προσεχούς χρονικού διαστήματος η δημοπράτηση της μαρίνας Πύλου από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στη διαχείριση του οποίου έχει από χρόνια περιέλθει. Δυστυχώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, στην υπό εκποίηση έκταση περιλαμβάνεται και ο χώρος των «παλαιών σφαγείων», δηλαδή ο χώρος του σημερινού πάρκινγκ.

Επειδή, όπως καθένας μπορεί εύκολα να καταλάβει, μια τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική για την τοπική κοινωνία ή ευρύτερα για όλους τους δημότες του Δήμου Πύλου - Νέστορος θεωρώ ότι επιβάλλεται η άμεση αντίδραση όλων μας στην εξέλιξη αυτή, ειδικά δε στη δημοτική αρχή η με κάθε τρόπο προσπάθεια ανατροπής αυτών των σχεδίων και η άμεση και διαρκής ενημέρωση των δημοτών για τις ενέργειές της”.

* Στο Δ.Σ. Πύλου - Νέστορος στις 9 Μαρτίου, όπου καταψηφίστηκε το μνημόνιο αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας του δήμου με το ΤΑΙΠΕΔ, ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας είχε σημειώσει, μεταξύ άλλων, για την έκταση των 2.746 τ.μ. του χώρου του πάρκινγκ: “Δεν μπορεί να δεχθούμε μια φερόμενη παραχώρηση μιας δικής μας ιδιοκτησιακά έκτασης επί της οποίας εμείς - οι ιδιοκτήτες - θα υποχρεούμαστε σε συγκεκριμένες χρήσεις και όχι μόνο αυτό, θα υποχρεούμαστε στην έκταση αυτή να ανεχόμαστε να βρίσκονται οι κάδοι απορριμμάτων της μαρίνας, στην ουσία δηλαδή θα είμαστε ο «σκουπιδότοπος», η «χωματερή» της μαρίνας.

Φυσικά και η δημιουργία της μαρίνας μας βρίσκει σύμφωνους, όπως και οι επενδύσεις, αλλά η όποια επένδυση, εν προκειμένω η μαρίνα, θα πρέπει να σέβεται το φυσικό, οικιστικό και πολιτιστικό περιβάλλον και κυρίως να σέβεται τους κατοίκους της περιοχής. Η ισόρροπη ανάπτυξη είναι το ζητούμενο και όχι η άνευ όρων παράδοση στο ΤΑΙΠΕΔ ή στον όποιο μελλοντικό επενδυτή”.

Γ.Σ.