Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 14:15

Καταγγελία για σκουπίδια στα Φιλιατρά: Ο Λυγγουνός απειλεί με μήνυση το Λεβεντάκη

Να του ζητήσει άμεσα δημόσια συγγνώμη ζητεί από το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη ο τοπικός σύμβουλος Φιλιατρών Γιάννης Λυγγουνός, περνώντας έτσι στην αντεπίθεση για όσα του είχε καταλογίσει ο δήμαρχος «φωτογραφίζοντάς» τον ότι αυτός ήταν που είχε πετάξει τα απορρίμματα καλλιεργειών απέναντι από το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Λυγγουνός αναφέρει: «Κύριε Λεβεντάκη, όπως πολύ σωστά είπατε είμαι και "φίλος της πλατείας και πεζοδρομίου" και "φίλος της μουριάς" και μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών. Πάνω από όλα όμως είμαι φίλος και της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης μου. Πράγματα που εσείς δυστυχώς αγνοείτε. Το αποδείξατε και με αυτά που θέλατε να υλοποιήσετε στην πλατεία, χωρίς κανένα σεβασμό στην ιστορία της, όπως και με την επιμονή σας να "πετσοκόψετε" τη δύσμοιρη μουριά. Μιλάτε για σεβασμό και υπευθυνότητα σε θέματα καθαριότητας. Ξεχνάτε μάλλον την εναπόθεση απορριμμάτων στο χώρο του αγροκηπίου αλλά και στον βιολογικό Φιλιατρών. Ήδη μια φορά μέλη του τοπικού συμβουλίου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική έσβησαν μία πυρκαγιά στον συγκεκριμένο τόπο. Ή σεβαστήκατε τους πολίτες στην οδό Κανάρη, παίρνοντας τον κάδο αυθαίρετα, απειλώντας υπαλλήλους καθαριότητας και χωρίς να σας ενδιαφέρει ότι και οι πολίτες της συγκεκριμένης οδού πληρώνουν και αυτοί δημοτικά τέλη. Την πλήρωσαν όμως γιατί τυγχάνει να έχω και εκεί σπίτι. Αναφερθήκατε σε σεβασμό στον χώρο του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών. Τι σεβασμό δείξατε όταν το τοπικό συμβούλιο σας έφερε έτοιμη πρόταση για αναβάθμισή του; Σας ετοίμασε τηλεδιάσκεψη στην οποία ουδέποτε παραβρεθήκατε. Η πλειοψηφία των συνεργατών σας αποχώρησαν αδιαφορώντας και ο μοναδικός που έμεινε ούτε καν ξανασήκωσε τηλέφωνο για να ασχοληθεί με το θέμα. Έτσι δείχνετε εσείς και η παρέα σας σεβασμό και ενδιαφέρον για μια δομή της πόλης των Φιλιατρών με τη σημασία του ΚΑΦΚΑ;
Όσο για την επιστολή σας που μόνο αστεία τη θεωρώ... Με "φωτογραφίσατε" μεν αλλά δεν είχατε το θάρρος να πείτε το όνομά μου. Αυτό όμως δεν θα σας απαλλάξει από τις συνέπειες του νόμου. Δηλώνω ρητά πως τα συγκεκριμένα απόβλητα δεν είναι της επιχείρησής μου, τα οποία και συγκεντρώνω σε δικό μου χώρο έως ότου τα διώξω για ανακύκλωση. Άλλωστε συνηθίζω να καλλιεργώ αρκετά στρέμματα και όχι κήπους (γιατί αυτά που έβλεπα αρκετές μέρες έναντι της οικίας μου μόνο κήπο μπορούσαν να καλύψουν).

Σας προειδοποιώ πως αν δεν βγείτε άμεσα δημόσια να ζητήσετε συγγνώμη, δε θα μου αφήσετε άλλη επιλογή από το να απευθυνθώ στις εισαγγελικές αρχές.