Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 22:02

Τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών ζητεί ο Λεβεντάκης

Τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών ζητεί ο Λεβεντάκης

 

Τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών με ιατρικό προσωπικό ζητεί ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης με επιστολή που απέστειλε χθες στο γραφείο του πρωθυπουργού και στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, κοινοποιώντας την επίσης στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και στους βουλευτές του νομού.

Όπως σημειώνει, το Κ.Υ. Φιλιατρών εδώ και πολύ καιρό δεν έχει παθολόγο ή γιατρό Γενικής Ιατρικής σε μια πόλη με πληθυσμό 6.000 κατοίκων, τη στιγμή που άλλα Κ.Υ. στο νομό έχουν 16 γιατρούς.

Αναλυτικά ο κ. Λεβεντάκης αναφέρει: «Αξιότιμε κ. υπουργέ, σας γνωρίζουμε ότι το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών εδώ και πολύ καιρό δεν έχει γιατρό παθολόγο ή Γενικής Ιατρικής. Η πόλη των Φιλιατρών έχει 6.000 κατοίκους και τέσσερα χωριά που εξυπηρετούνται από το Κ.Υ. Τα Φιλιατρά είναι αμιγώς αγροτική περιοχή και απασχολεί σε ετήσια βάση πλέον των 1.500 εργατών γης. Τα καθημερινά τακτικά και έκτακτα περιστατικά δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν από το υποστελεχωμένο Κ.Υ.

Σας γνωρίζουμε ότι τα άλλα Κ.Υ στο νομό λειτουργούν με αρκετά μεγάλο αριθμό ιατρών. Ενδεικτικά σας γνωρίζουμε ότι στο Κ.Υ Μεσσήνης υπηρετούν 16 ιατροί, στο Κ.Υ Μελιγαλά 13 ιατροί και στο Κ.Υ. Πύλου 9 ιατροί.

Κύριε υπουργέ, γνωρίζουμε την ευαισθησία σας για την όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε σε συνεργασία με τον πρόεδρο της 6ης ΥΠΕ να δώσουμε λύση σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα που απασχολεί την κοινωνία της περιοχής μας».

Κ.Μπ.