Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2022 19:08

Ασφαλτοστρώσεις δρόμων της Καλαμάτας

 

Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην πόλη της Καλαμάτας προγραμματίζει μετά από 3 χρόνια η δημοτική αρχή. Στην καλύτερη περίπτωση αναμένεται να υλοποιηθούν το 2023.

Xθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε την κατάρτιση των όρων και τη σύνταξη της διακήρυξης για το έργο ασφαλτοστρώσεων δημοτικών οδών (β’ τμήμα), προϋπολογισμού 297.600 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπονται ασφαλτοστρώσεις σε τμήματα των οδών Ιωάννη Ψαρρέα, Ευσταθίου Καρέλια,  Παυσανία Λυκουρέντζου, Ορέστη, Τροίας και Παιωνίου, Φρίντας Λιάππα και Καραϊσκάκη, Επίκτητου, Αθηνών (πλάτωμα παράπλευρα), Ορφέως, Μανιακίου έως Δ. Χατζή, Ερατούς, 1η πάροδος Σπάρτης, Πλεύνας και σε Ψαρών και Χρυσοστόμου Σμύρνης, στα πρόσφατα διανοιχθέντα τμήματα. Για την οδό Πάρνωνα προβλέπεται τσιμεντόστρωση. 

Να υπενθυμίσουμε ότι σε διαδικασία έκπτωσης βρίσκεται ο ανάδοχος του έργου των ασφαλτοστρώσεων, που είχε δημοπρατηθεί το 2020 και η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Σεπτέμβριο του 2021, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από τη ΣΑΤΑ και δημοτικούς πόρους. Από την εργολαβία αυτή δεν έχει γίνει καμία εργασία.