Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2022 20:09

Βολές Κοσμόπουλου σε Βασιλόπουλο για τη διαχείριση απορριμμάτων

Γράφτηκε από τον
Βολές Κοσμόπουλου σε Βασιλόπουλο για τη διαχείριση απορριμμάτων

 

Τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο επέκρινε χθες, στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, με αφορμή την απουσία του από τη σύσκεψη των δημάρχων της Μεσσηνίας, που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, για την έναρξη της διαχείρισης των απορριμμάτων από την ΤΕΡΝΑ, στις αρχές του 2023.

Για το ζήτημα αυτό ο κ. Κοσμόπουλος κατέθεσε και δεύτερη, εναλλακτική πρόταση για την απομάκρυνση του υπολείμματος από τη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου.

Ειδικότερα, ο Β. Κοσμόπουλος σημείωσε ότι “ο δήμαρχος δεν μπορεί να μην πηγαίνει στην Περιφέρεια, σε σύσκεψη που καλείται και μετά να δηλώνει πως δεν γνωρίζει και ότι ´συνεργαζόμαστε με όλους για το καλό της Καλαμάτας´. Αυτό πρέπει να το επιβεβαιώνει στην πράξη”.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι πέρα από την πρόταση του κ. Νίκα για κατάργηση της Μαραθόλακκας και μεταφορά των σκουπιδιών στην ΤΕΡΝΑ, στη μονάδα της Καλλιρρόης όπου θα επιστρέφουν ως υπόλειμμα μετά την επεξεργασία τους στη μονάδα της εταιρείας στην Παλιόχουνη Αρκαδίας, υπάρχει εναλλακτική πρόταση - λύση, που μπορεί να είναι οικονομικότερη και να συμφέρει το δήμο: Να γίνεται η επεξεργασία στη Μαραθόλακκα και το υπόλειμμα να μεταφέρεται στην Καλλιρρόη μαζί με τις μπάλες από το παλιό υπόλειμμα, που είναι σε κατάσταση να μεταφερθούν.

“Δεν μπορεί πλέον να μένει υπόλειμμα στον Ταΰγετο”, επεσήμανε ο Β. Κοσμόπουλος.

Γ.Σ.


NEWSLETTER