Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 12:15

Χωρίς αυξήσεις τα δημοτικά τέλη του Δήμου Καλαμάτας

Χωρίς αυξήσεις τα δημοτικά τέλη του Δήμου Καλαμάτας

Χωρίς αυξήσεις θα είναι τα τέλη του Δήμου Καλαμάτας και το 2023. Αυτό αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, κατά πλειοψηφία και εισηγείται σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος πρότεινε μέση έκπτωση σε όλα τα τέλη 5%, ακολουθώντας το παράδειγμα του Δήμου Αθηναίων, σε μια προσπάθεια “να ελαφρύνουμε τα νοικοκυριά, να δείξουμε ότι συμπάσχουμε”. Μάλιστα, ζήτησε να σταλεί μήνυμα - πρόσκληση στον δήμαρχο (γιατί αυτός θα απουσιάζει από το Συμβούλιο της Δευτέρας) “να συναντηθούμε να συνεννοηθούμε, να βάλουμε στοιχεία κάτω και να δούμε πώς θα διαμορφώσουμε τα δημοτικά τέλη”. Το μήνυμα κατά τον κ. Κοσμόπουλο πηγάζει από οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε και τα οποία μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα, αλλά και από την πρόταση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα να τελειώσει η διαχείριση σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα και να ξεκινήσει η μεταφορά τους στην Καλλιρρόη, στις μονάδες οριστικής διαχείρισης της ΤΕΡΝΑ, καθώς και η εναλλακτική για μεταφορά του υπολείμματος από τη Μαραθόλακκα.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας αναφέρεται ότι “ο δήμος, ακολουθώντας μια σφικτή οικονομική πολιτική, αποφεύγοντας σπατάλες και άσκοπα έξοδα, παραμένει ένας νοικοκυρεμένος Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για το λόγο αυτό, για 16η συνεχόμενη χρονιά και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, απόρροια της πολυετούς οικονομικής κρίσης, των συνεπειών της πανδημίας, αλλά και της ενεργειακής κρίσης που έχει προκαλέσει έντονες αναταράξεις στην οικονομία ευρύτερα, διατηρεί σταθερά -δίχως καμία αύξηση- τα δημοτικά τέλη για το οικονομικό έτος 2023. Επιπλέον, διατηρούνται οι απαλλαγές που ίσχυαν για τις κοινότητες του Ταϋγέτου”.