Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 14:30

Διαχείριση απορριμμάτων: Καθυστέρηση της Καλλιρρόης βλέπει ο Βασιλόπουλος

Γράφτηκε από τον

“Μόλις ανοίξει η διαχείριση στην Καλλιρρόη θα πάμε τα απορρίμματά μας εκεί, έχουμε υποχρέωση”, δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις κι επικρίσεις της μειοψηφίας, με αφορμή τη σύσκεψη των δημάρχων της Μεσσηνίας στην Περιφέρεια, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, από την οποία απουσίασε ο ίδιος ή εκπρόσωπός του.

Διαφωνώντας με τον κ. Νίκα και το χρονοδιάγραμμα που έθεσε, εκτίμησε ότι η μεταφορά των σκουπιδιών στην Καλλιρρόη δεν θα ξεκινήσει από 1/1/2023 και απάντησε πως δεν πήγε στη σύσκεψη, γιατί μόλις την προηγούμενη μέρα είχε γυρίσει από την Αυστραλία κι έμαθε για τη σύσκεψη όταν έφθασε στο αεροδρόμιο στην Αθήνα.

Ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση με στελέχη της ΤΕΡΝΑ για να ενημερωθεί για το αναλυτικό κόστος της κεντρικής διαχείρισης και ανέφερε πως η τιμή στην είσοδο της Καλλιρρόης θα είναι 69 ευρώ ο τόνος, ενώ στη Μαραθόλακκα είναι 57 ευρώ.

Ακόμα, απάντησε ότι υπάρχει απόφαση ένταξης για τον σταθμό μεταφόρτωσης κοντά στη ΜΟΛΑΚ, θέμα αρμοδιότητας του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, αλλά διευκρίνισε πως και ο σταθμός να μην έχει κατασκευαστεί, τα σκουπίδια θα μεταφερθούν στην Καλλιρρόη, όταν ανοίξει.

Γ.Σ.