Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 09:05

Αυτοψίες σε σχολεία του Δήμου Καλαμάτας

Αυτοψίες σε σχολεία του Δήμου Καλαμάτας

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης των σχολικών υποδομών του Δήμου Καλαμάτας.

Χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη του δήμου, καθώς και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας Αγάπιο Οικονομίδη, πραγματοποίησε αυτοψίες σε σχολεία που πραγματοποιούνται παρεμβάσεις και σε άλλα που είναι εντός του προγραμματισμού εργασιών για το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, οι παρεμβάσεις εξελίσσονται είτε μέσα από την εργολαβία που αφορά τη συντήρηση των σχολείων, είτε μέσω των συνεργείων αυτεπιστασίας, τα οποία σε μόνιμη βάση και σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών προβαίνουν σε διάφορες εργασίες στα κτήρια και τα προαύλια των σχολείων.

Κατά τη χθεσινή αυτοψία έγιναν επισκέψεις στο σχολικά συγκροτήματα του 1ου-2ου ΕΠΑΛ και του πρώην Πολυκλαδικού, στο Γυμνάσιο Παραλίας, στο 4ο - 6ο Γυμνάσιο και στο 7ο και 14ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας.

Με βάση την ίδια ενημέρωση, οι εργασίες εξελίσσονται κατά κύριο λόγο σε ώρες που τα σχολεία δεν λειτουργούν, και τα Σαββατοκύριακα, ενώ ήδη έχει υπάρξει προετοιμασία για ένα δεύτερο μεγάλο κύκλο παρεμβάσεων, όπως τη θερινή περίοδο, κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Οι εργασίες στα σχολεία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ελαιοχρωματισμούς, αποκατάσταση φθορών, αντικατάσταση εξοπλισμού, συντηρήσεις υποδομών, αναβάθμιση προαυλίων και γηπέδων, ράμπες και τουαλέτες ΑΜΕΑ, στέγαστρα, αντικατάσταση λαμπτήρων με LED κ.ά.

Ο δήμος υπενθυμίζει ότι καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των καθημερινών ζητημάτων που αφορούν τα σχολεία, χρηματοδοτώντας διαρκώς εργασίες από ίδιους πόρους, καθώς τα χρήματα που κεντρικά κατανέμονται στους δήμους για τη σχολική στέγη είναι ελάχιστα και δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες των σχολείων.