Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 17:40

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο Βασιλόπουλος – Καραγιάννης

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο Βασιλόπουλος – Καραγιάννης

Το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ με τίτλο “Ισχυρή Αυτοδιοίκηση, Καλύτερη Ελλάδα. Σύγχρονοι, Ψηφιακοί, «Πράσινοι» Δήμοι: Στην υπηρεσία των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών”, ξεκίνησε χθες στον Βόλο και θα διαρκέσει μέχρι και αύριο Τετάρτη.

Στο συνέδριο μετέχει ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ τις εργασίες του παρακολουθεί και ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης.

Τη χθεσινή πρώτη μέρα το πρόγραμμα το συνέδριο περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, χαιρετισμούς, την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ από τον πρόεδρό της - δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών κι εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, ομιλίες από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και από τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα, καθώς και τοποθετήσεις προέδρων ΠΕΔ.

Σήμερα Τρίτη, θα αναπτυχθούν εισηγήσεις και θα γίνουν συζητήσεις για τα “Οικονομικά των ΟΤΑ - κατανομή ΚΑΠ”, τη “Διοικητική μεταρρύθμιση - ισχυρούς δήμους” και τον “Ψηφιακό μετασχηματισμό”.

Αύριο Τετάρτη, θα αναπτυχθούν εισηγήσεις και θα γίνουν συζητήσεις για την “Ενεργειακή αυτονομία των δήμων την επόμενη μέρα”, τα “Χρηματοδοτικά εργαλεία δήμων” και οι εργασίες θα κλείσουν με το ψήφισμα του συνεδρίου.