Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 09:23

Ψηφίστηκε με βολές η παράταση στο έργο ανάπλασης Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον

 

Νέα παράταση, την 4η κατά σειρά, 120 ημερών (4 μηνών) έως τις 27 Μαρτίου 2023, για το έργο ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου, μεταξύ Φαρών και Ακρίτα, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, ενέκρινε χθες, κατά πλειοψηφία, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, με την εκτίμηση ότι είναι πιθανόν να μην φθάσει ούτε αυτή η παράταση, για να ολοκληρωθεί το έργο.

Καταψήφισαν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος και Λεωνίδας Λιάππας, ενώ λευκό ψήφισε ο Βασίλης Τζαμουράνης.

Να σημειωθεί ότι ο ανάδοχος είχε ζητήσει παράταση 180 ημερών (6 μηνών). Το έργο που υλοποιείται με έκπτωση 51,21% από την PPS Square Τεχνική, είχε συμβατική προθεσμία 180 ημερών (6 μηνών) μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2021 και μέχρι χθες είχε πάρει 3 παρατάσεις συνολικά 12 μηνών και 11 ημερών!

Στην εισήγηση του αρμοδίου αντιδημάρχου Ανδρέα Καραγιάννη αναφέρεται ότι “υπολείπονται: α) να γίνει η ανάπλαση με κυβόλιθους επί της οδού Μαιζώνος και επί του καταστρώματος της οδού

Ναυαρίνου και β) να γίνει η τσιμεντόστρωση και η τοποθέτηση κυβόλιθων επί του οδοστρώματος της οδού Βύρωνος”.

Ο Β. Κοσμόπουλος παρατήρησε ότι οι αιτιολογίες που παρουσιάζονται για την καθυστέρηση του έργου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δήλωσε ότι θα καταψηφίσει, γιατί υπάρχει δείγμα γραφής και με το έργο ανάπλασης στην πλατεία Υπαπαντής (είναι ο ίδιος ανάδοχος)  και πως είναι πεπεισμένος “ότι θα φύγουμε πέρα και από τη νέα χρονολογία”.

Ο Β. Τζαμουράνης υπενθύμισε ότι το έργο ήταν να επανεκκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι, αλλά πέρασε και ο Νοέμβριος και δεν ξεκίνησε. Παρατήρησε ότι “οι 4 μήνες παράταση που χορηγεί η δημοτική αρχή, είναι επαρκέστατος τεχνικά χρόνος, αλλά για άλλους λόγους δεν είναι επαρκής”, ζήτησε “να βρούμε τον τρόπο να επιταχύνουμε” και ψήφισε λευκό, “γιατί πρέπει να τελειώσει το έργο”.

Ο Λεων. Λιάππας ανέφερε “στο ίδιο έργο θεατές για πολλοστή φορά. Ενα έργο 200 μέτρων το σέρνουμε χρόνο και...”.

Γ.Σ.