Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 22:21

Δήμος Καλαμάτας: Νέος διαγωνισμός για χώρους στάθμευσης

Γράφτηκε από τον
Δήμος Καλαμάτας: Νέος διαγωνισμός για χώρους στάθμευσης

Νέο διαγωνισμό θα κάνει ο Δήμος Καλαμάτας για τη μίσθωση οικοπέδων για τη δημιουργία ανοικτών χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων στην πόλη, στο κέντρο, στην παραλία και σε άλλα κρίσιμα σημεία της, καθώς στον πρώτο κατατέθηκε μόνο μία προσφορά και κηρύχθηκε άγονος.

Την απόφαση αυτή πήρε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης ενημέρωσε ότι αρχικά κατατέθηκαν 9 αιτήματα από ιδιοκτήτες, από τα οποία τα 5 πληρούσαν τις προϋποθέσεις και τελικά στον διαγωνισμό υποβλήθηκε μόνο μία προσφορά σε κεντρικό σημείο της Καλαμάτας. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής υποστηρίχθηκε ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος κόσμος που δεν πρόλαβε να κάνει αίτηση.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος πρότεινε να διανοιχθούν δρόμοι που βρίσκονται σε εκκρεμότητα από το σχέδιο πόλης του 1905, ώστε αυτά τα κομμάτια να χρησιμοποιηθούν για πάρκινγκ.

Απαντώντας σε ερώτηση του Βασίλη Τζαμουράνη για το ποιες είναι οι περιοχές που βρέθηκαν κατάλληλοι χώροι, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην περιοχή βόρεια Είρας - Μεσσήνης, στην Ξενοφώντος, στην Αρτέμιδος και στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Γ.Σ.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER