Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 20:00

Σκοτεινά σημεία στο κόστος των σκουπιδιών

Γράφτηκε από την
Σκοτεινά σημεία στο κόστος των σκουπιδιών

“Το τέλος ταφής απορριμμάτων στην ολοκληρωμένη διαχείριση που θα είναι 20 ευρώ ο τόνος, είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα και απασχολεί και την ΚΕΔΕ. Δεν έχει γίνει καταλογισμός και δεν έχει πληρώσει κανένας δήμος”. Αυτά επεσήμανε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, σε απανωτές ερωτήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας Βασίλη Κοσμόπουλου, Βασίλη Τζαμουράνη και Μανώλη Μάκαρη, οι οποίοι σημείωσαν ότι “είμαστε στο σκοτάδι”.

Ο δήμαρχος απάντησε πως “είναι συγκεκριμένα, ξεκάθαρα τα πράγματα”, επανέλαβε ότι “την 1η Απριλίου 2023 θα ξεκινήσει η κεντρική διαχείριση στην Καλλιρρόη, μπορεί και νωρίτερα να μεταφέρουμε σκουπίδια στην Παλιόχουνη Αρκαδίας, αλλά θα πληρώνουμε μέχρι την Καλλιρρόη”.

Επεσήμανε ξανά ότι η τιμή εισόδου είναι 68 ευρώ συν τον ΦΠΑ, χαρακτήρισε πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα το τέλος ταφής, εξήγησε πως “γι’ αυτό είναι σημαντικές οι πολιτικές μείωσης των απορριμμάτων” και υπενθύμισε ότι “ο δήμος κατέθεσε πρόταση στο πρόγραμμα ‘πληρώνω όσο πετάω’”.

Καταλήγοντας, δήλωσε ότι “το παρακολουθώ στενά, γιατί μπορεί να εκτινάξει τον προϋπολογισμό”.


NEWSLETTER