Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 20:30

Σε δίκτυο συνεργασίας για την κλιματική ουδετερότητα ο Δήμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο “Δίκτυο συνεργασίας για την κλιματική ουδετερότητα των πόλεων της Ελλάδας και της Κύπρου” με τίτλο “Δίκτυο ClimaNet”, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, το βράδυ της Δευτέρας.

Στο δίκτυο αυτό θα συμμετέχουν οι δήμοι από την Ελλάδα και την Κύπρο που έχουν ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030: Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Κοζάνης, Τρικκαίων, Καλαμάτας, και Λεμεσού της Κύπρου.

Σύμφωνα με το καταστατικό του “Δικτύου ClimaNet”, ο σκοπός της αστικής εταιρείας είναι κοινωφελής και αναπτυξιακός και σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει σκοπό κερδοσκοπικό ή εμπορικό. Είναι η συνεργασία μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών για την επιτάχυνση της μετάβασης των πόλεων στην κλιματική ουδετερότητα και τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό έως το 2030, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Ευρωπαϊκή Αποστολή για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις. Επίσης, στους σκοπούς της εντάσσονται, ακόμα, η ανάπτυξη και η διεύρυνση συνεργασιών του δικτύου με άλλες περιοχές σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.