Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 19:51

Κοσμόπουλος κατά δημοτικής αρχής για Μικρή Μαντίνεια

Γράφτηκε από την
Κοσμόπουλος κατά δημοτικής αρχής για Μικρή Μαντίνεια

 

“Η αβλεψία και η ανικανότητα της δημοτικής αρχής επιβαρύνουν την τσέπη των δημοτών”, τονίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Βασίλης Κοσμόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα των αντικειμενικών αξιών της Μικρής Μαντίνειας.

Επικρίνει τη δημοτική αρχή που το Δ.Σ. δεν εξέφρασε γνώμη, όπως προβλέπεται, στην πρόταση αύξησης των αντικειμενικών αξιών της περιοχής και την καλεί να αναζητήσει τους υπευθύνους και να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς “η υπέρμετρη αύξηση των αντικειμενικών αξιών αφορά και άλλες περιοχές του δήμου μας και με την συμπαράσταση όλων των παρατάξεων, να αγωνισθεί για την άρση των αδικιών που έχουν εντοπισθεί”.

Σε γραπτή του δήλωση ο Β. Κοσμόπουλος επισημαίνει ότι “μια ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη μας επεφύλαξε ο ερχομός του Δεκέμβρη και του χειμώνα. Ενώ η περιοχή της Μικράς Μαντίνειας είναι σε αναβρασμό για τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών, από την απάντηση του υπουργείου σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου, είναι εμφανές ότι ο Δήμος Καλαμάτας «αγρόν ηγόραζε» κατά την διαδικασία του καθορισμού των τιμών”.

Σημειώνει ότι “όπως διαβάζουμε στον τοπικό Τύπο η ευθύνη που αποδίδεται στον Δήμο Καλαμάτας είναι καταλυτική για το αποτέλεσμα. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: «Επιπλέον, προβλέπεται από τις διατάξεις ότι για τον καθορισμό των τιμών λαμβάνεται υπόψη και η γνώμη των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων. Βάσει των ειδικότερα οριζόμενων στις διατάξεις της παρ. 4 του άρ. 261 του ν. 3852/2010, απεστάλη το υπ’ αρ. πρωτ. 29065 ΕΞ 2020/10.03.2020 έγγραφο του ΑΤΕΠΑΑ προς τους δήμους, μεταξύ των οποίων και στο Δήμο Καλαμάτας, με θέμα

«Παροχή γνώμης Δημοτικού Συμβουλίου επί αντικειμενικών αξιών ακινήτων». Σημειώνεται ότι η γνώμη του αρμόδιου Δημοτικού Συμβουλίου του εν λόγω δήμου δεν κατατέθηκε στη βάση δεδομένων που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά τα προβλεπόμενα στο ως άνω έγγραφο του ΑΤΕΠΑΑ».

Το Δ.Σ. έλαβε γνώση του θέματος και προέβη σε ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας, μετά τον καθορισμό των αντικειμενικών αξιών και αφού προηγήθηκε επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό των κατοίκων της Μικράς Μαντίνειας.

Τα ερωτήματα προς την δημοτική αρχή είναι αμείλικτα: 1) σε ποιες ενέργειες προέβη μετά την λήψη του ανωτέρω εγγράφου (29065/10.03.2020); 2) γιατί δεν συνεκάλεσε το Δ.Σ. για να εκφράσει γνώμη, ώστε να έχει την σημασία της για το τελικό αποτέλεσμα του καθορισμού των τιμών;”.

Τέλος, ο Β. Κοσμόπουλος καλεί άμεσα τη δημοτική αρχή “να αναζητήσει τους υπευθύνους αυτής της κραυγαλέας και αχαρακτήριστης αβλεψίας (η ηπιότερη έκφραση), να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς η υπέρμετρη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, αφορά και άλλες περιοχές του δήμου μας και με την συμπαράσταση όλων των παρατάξεων, να αγωνισθεί για την άρση των αδικιών που έχουν εντοπισθεί”.


NEWSLETTER