Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 10:53

Κοσμόπουλος για δημοτική αρχή Καλαμάτας: Αρνητικό ρεκόρ δεκαετιών στην παραγωγή έργου

Γράφτηκε από την
Κοσμόπουλος για δημοτική αρχή Καλαμάτας: Αρνητικό ρεκόρ δεκαετιών στην παραγωγή έργου

Για ελάχιστη παραγωγή έργου, για αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων δεκαετιών και για διθυραμβικές ανακοινώσεις, επικρίνει δριμύτατα τη δημοτική αρχή Καλαμάτας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος.

Με αφορμή την πανηγυρική προβολή της υπογραφής συμβάσεων για δύο έργα αγροτικής οδοποιίας, εκτιμά ότι αυτές οι μικρές είναι οι δυνατότητες της δημοτικής αρχής.

 

Χαρακτηριστικά ο Β. Κοσμόπουλος σημειώνει:

“Με την απορροφητικότητα των χρηματοδοτήσεων για δημοτικά έργα να καταγράφει, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, αρνητικό ρεκόρ για τις τελευταίες δεκαετίες και την πόλη να θυμίζει λόγω καθυστερήσεων και ανολοκλήρωτων έργων εργοτάξιο, η δημοτική αρχή με διθυραμβικό τρόπο κάτω από τον υπότιτλο «έργα στην πράξη» και με φωτογραφίες παλαιών έργων, για να δίνει την εντύπωση ότι τώρα γίνονται τα έργα, ανακοίνωσε την υπογραφή δύο συμβάσεων βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού 2.134.000 (1.047.000+1.087.000) ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Οικονομική Επιτροπή στην 25η συνεδρίασή της στις 15/06/2022 ενέκρινε την κατακύρωση του διαγωνισμού για το έργο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Θουρίας, Αριος και Αρφαρών» με μέση έκπτωση 44,83% και στην 36 η στις 22/08/2022 την κατακύρωση του διαγωνισμού για το έργου «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε Καλαμάτας» με μέση έκπτωση 33,75%.

Δεν είναι δυνατόν επομένως, να θεωρείται επιτυχία και να προβάλλεται η υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή των έργων αυτών μετά από 6 και 4 μήνες αντίστοιχα. Δεν μπορεί επίσης να θεωρείται επιτυχία το γεγονός ότι ο δήμος μας εξασφάλισε χρηματοδότηση για την εν λόγω δράση πολύ μικρότερη από τα 4.680.000 ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος Άργους - Μυκηνών και τα 4.900.000 ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου για την ίδια δράση και από το ίδιο πρόγραμμα. Είναι επίσης αυτονόητο ότι οι εργασίες δεν μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως, όπως προβάλλεται, λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ θα έπρεπε οι περισσότερες από αυτές να είχαν ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου.

Δυστυχώς αυτές είναι οι δυνατότητες της δημοτικής αρχής, αυτά μπορεί και αυτά κάνει.

Υ.Γ. 1 Απάδει της δικής μας λογικής στη διαχείριση του δήμου η συνήθεια των δημοτικών παραγόντων να φωτογραφίζονται για τα πλέον αυτονόητα έργα με τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και στη συνέχεια να ανεβαίνει η φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα.

Υ.Γ. 2 Η αρχική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του δήμου για την υπογραφή των συμβάσεων φαίνεται ότι πλέον έχει αντικατασταθεί με άλλη. Αυτήν την φορά, χωρίς τις φωτογραφίες παλαιών έργων και χωρίς υπότιτλο. Προφανώς κάποιοι διαπίστωσαν το απαράδεκτο γεγονός”.


NEWSLETTER