Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022 19:30

Δήμος Καλαμάτας: Ρύθμιση οφειλών εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας

Δήμος Καλαμάτας: Ρύθμιση οφειλών εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας

 

Ιδιωτική εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας οφείλει στον Δήμο Καλαμάτας 257.470,20 ευρώ από δημοτικά τέλη.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, με την παρουσία μόνο συμβούλων της πλειοψηφίας, δεν αποδέχθηκε το αίτημα της εταιρείας για διακανονισμό των οφειλών της σε 9 δόσεις. Και αποφάσισε τον διακανονισμό του συνόλου των οφειλών της, με την επιφύλαξη της επιβεβαίωσης του συνολικού ποσού οφειλής και της άσκησης κάθε νόμιμου δικαιώματος του δήμου, σε 2 μηνιαίες έντοκες δόσεις με ημερομηνίες λήξης: η 1η στις 10 Ιανουαρίου 2023 και η 2η δόση ένα μήνα μετά.

Επίσης, ρητά επισημάνθηκε ότι οι οφειλόμενοι τόκοι θα υπολογιστούν και θα εξοφληθούν ολοσχερώς.

Παράλληλα, σημειώθηκε ότι θα πρέπει η εταιρεία να αποδώσει τα τρέχοντα εισπραχθέντα τέλη, όπως ο νόμος ορίζει.

Στη συζήτηση που έγινε, ο σύμβουλος Κώστας Αθανασόπουλος έκανε λόγο για υπεξαίρεση και για εταιρείες που πλουτίζουν και οι οποίες πρέπει άμεσα να καταβάλλουν τα οφειλόμενα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης ενημέρωσε ότι 2 μήνες μετά την είσπραξη οι εταιρείες πρέπει να καταβάλλουν τα χρήματα στους δήμους και πως θα αναζητηθούν τόκοι υπερημερίας. Ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα, γιατί ένας πολίτης - πελάτης μπορεί να μετακινηθεί από μια εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε άλλη και παρατήρησε πως πρέπει να εφαρμοστεί η πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, που ξεκαθαρίζει την εικόνα των πελατών σε κάθε εταιρεία.

Γ.Σ.