Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 20:52

Έκτακτη επιχορήγηση του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας

Έκτακτη επιχορήγηση του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας

 

Την έκτακτη επιχορήγηση του Πνευματικού Κέντρου της πόλης από τον Δήμο Καλαμάτας με  25.000 ευρώ, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, στην προχθεσινή της συνεδρίαση.

Η επιχορήγηση δίνεται για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό του χώρου του ισογείου καταστήματος του Πνευματικού Κέντρου, επί της οδού Πανταζοπούλου.

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. Πνευματικού Κέντρου, εγκρίθηκε “η πρόταση διαμόρφωσης του καταστήματος εμβαδού 100 τ.μ., σε πολυχώρο για τη φιλοξενία εκδηλώσεων, κλίμακας μικρότερης από αυτές που πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο ‘Νικόλαος Πολίτης’. Ειδικότερα, αποφασίζεται η μετονομασία του πολυχώρου σε ‘Ρεγγίνα’ προς τιμή της ευεργέτιδας Ρεγγίνας χήρας Νικ. Πανταζοπούλου και η αναβάθμιση και εξωραϊσμός του χώρου”.

Ακόμα, στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι “μετά τις παρεμβάσεις ο χώρος πρόκειται να είναι περισσότερο λειτουργικός και φιλικός για τη φιλοξενία εκδηλώσεων μέχρι 50 - 60 ατόμων. Επίσης, αποφασίζεται να δημιουργηθεί διαχωρισμός στο δυτικό τμήμα του καταστήματος, ώστε να σχηματιστεί χώρος περίπου 20 - 30 τ.μ. ο οποίος θα λειτουργήσει ως χώρος γραφείων των Συλλόγων ‘Φλόγα’ και ‘Ξαναρχί-Ζω’. Η συνολική επέμβαση στο χώρο θα περιλαμβάνει διαχωρισμό της αίθουσας, επέμβαση στους υαλοπίνακες, αλλαγή καλωδίωσης και φωτιστικών, προμήθεια εξοπλισμού κι επίπλων, εγκατάσταση ηλεκτρονικών συσκευών και δικτύου κλπ.”.

Η μελέτη για την αναβάθμιση του χώρου έγινε από την αρχιτέκτονα και δημοτική σύμβουλο Τόνια Κουζή και το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου την ευχαρίστησε θερμά.

Εκτιμάται ότι “η παρέμβαση θα δώσει την άμεση δυνατότητα στους συλλόγους για την υλοποίηση των δράσεών τους και την εξυπηρέτηση των αναγκών του Πνευματικού Κέντρου, δεδομένων των αυξανόμενων αναγκών χρήσης χώρων για εκδηλώσεις”.