Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 08:29

Πότε θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση της Ναυαρίνου;

 

Η αποδοχή της τροποποίησης της πράξης, στο ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, για το έργο ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου χθες από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας που αφορούσε την ημερομηνία λήξης της έως 31 Αυγούστου 2023, επιβεβαιώνει τους αργούς ρυθμούς υλοποίησης και το ενδεχόμενο η ολοκλήρωσή του να πάει ακόμα πιο πίσω, κοντά ή μέσα στο καλοκαίρι.

Οπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, η τροποποίηση γίνεται για την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου και για τις διοικητικές διαδικασίας, τη διενέργεια των τελικών επιμετρήσεων και πληρωμών.

Στο κείμενο της πράξης αναφέρεται ότι η ανάπλαση της Ναυαρίνου, μεταξύ Φαρών - Ακρίτα, μήκους 240 περίπου μέτρων, “αφορά στη δημιουργία μίας λωρίδας κυκλοφορίας οχημάτων, μιας ουδέτερης ζώνης - λωρίδας ασφαλείας μεταξύ του προτεινόμενου δρόμου και του υφιστάμενου ποδηλατόδρομου και στην κατάργηση της στάθμευσης των μοτοσυκλετών και την δημιουργία

μόνο θέσεων προσωρινής στάθμευσης οχημάτων τροφοδοσίας στα αντίστοιχα οικοδομικά τετράγωνα. Οι κυριότερες εργασίες αφορούν σε καθαιρέσεις, εκριζώσεις δέντρων, αποξηλώσεις, χωματουργικές εργασίες, σκυροδέματα, ξυλότυποι χυτών κατασκευών, επιστρώσεις δαπέδων εξωτερικών χώρων, λοιπές εργασίες και τελειώματα, φωτιστικά σώματα τύπου Led, κατασκευή αγωγών ύδρευσης, παροχών ύδρευσης και αγωγών ομβρίων και φυτεύσεις δέντρων”.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 25 Νοεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή είχε εγκρίνει , κατά πλειοψηφία, νέα παράταση, την 4η κατά σειρά, 120 ημερών (4 μηνών) έως τις 27 Μαρτίου 2023, για το έργο ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ. Ο ανάδοχος είχε ζητήσει παράταση 180 ημερών (6 μηνών). Το έργο που υλοποιείται με έκπτωση 51,21% από την PPS Square Τεχνική, είχε συμβατική προθεσμία 180 ημερών (6 μηνών) μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2021.

Την προηγούμενη εβδομάδα  σε συνέντευξή του - απολογισμό για τα σημαντικά έργα του δήμου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης δήλωσε ότι στο πρώτο 3μηνο του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης της Ναυαρίνου, ενημερώνοντας πως ολοκληρώθηκε το τελευταίο τμήμα της Βύρωνος με κυβόλιθους και δόθηκε σε κυκλοφορία, ενώ μετά τις γιορτές το έργο θα συνεχιστεί στη Μαιζώνος, στο τελευταίο τμήμα της, καθώς και στη Ναυαρίνου.

Γ.Σ.