Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 14:15

Καλαμάτα: Κυκλοφοριακά ζητήματα στο νέο τμήμα της Ψαρών

Καλαμάτα: Κυκλοφοριακά ζητήματα στο νέο τμήμα της Ψαρών

Οι προτεραιότητες στο πρόσφατα διανοιγμένο τμήμα της οδού Ψαρών, στο ύψος του Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, καθορίστηκαν χθες με την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης. Ωστόσο, στην έξοδο του τμήματος προς το Πάρκο υπάρχουν κυκλοφοριακά και ζητήματα στάθμευσης που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν.

Οπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, με βάση απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας το 2015, η οδός Ψαρών, μεταξύ των οδών Μακεδονίας και Λυκούργου, έχει προτεραιότητα έναντι όλων των καθέτων της, πλην των Μακεδονίας και Λυκούργου. Για το λόγο αυτό τοποθετήθηκαν πινακίδες ΣΤΟΠ στις κάθετες οδούς, δηλαδή στην Καποδιστρίου και στην Δημοτικού Πάρκου. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει και η οριζόντια σήμανση (διαγραμμίσεις).

Ομως, αμέσως μετά το διανοιγμένο τμήμα, τις περισσότερες ώρες της ημέρας, τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να κινηθούν ευθεία προς την Λυκούργου, καθώς υπάρχουν μπροστά τους σταθμευμένα ή σταματημένα οχήματα και αναγκάζονται να κινηθούν αριστερά, με κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα. Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας.

Γ.Σ.