Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023 18:39

Αναγνώρισαν τη συμβολή του Βασίλη Κοσμόπουλου

Αναγνώρισαν τη συμβολή του Βασίλη Κοσμόπουλου

 

Τη δράση, την προσφορά και την πολιτική στάση του Βασίλη Κοσμόπουλου εκθείασαν σύμβουλοι της μειοψηφίας και ο δήμαρχος Καλαμάτας, μετά την ανακοίνωσή του ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, το πρώτο για το 2023.

Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης παρατήρησε ότι “ο Βασίλης Κοσμόπουλος υπηρέτησε με ήθος, ευγένεια και διάθεση προσφοράς τον δήμο και ανέδειξε πλήθος σοβαρών ζητημάτων”. Επεσήμανε τον αγώνα του “για ακομμάτιστη, ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση”, αναφέρθηκε στην κοινή τους στάση σε σημαντικά θέματα κι εκτίμησε πως η απουσία του θα αποτελέσει σοβαρό έλλειμμα.

Η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Μαρία Οικονομάκου παρατήρησε ότι ο Β. Κοσμόπουλος έχει αρχές και ήθος. Δήλωσε ότι την εξέπληξε, “γιατί στην πολιτική δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι” κι εκτίμησε πως ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα παύει να ενδιαφέρεται για την πόλη.

Ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης είπε ότι “με λυπεί η απόφασή του” και πως “θα θέλαμε να συνεχίσει να προσφέρει”. Μίλησε για “πολύ σημαντική περίοδοςαυτή που ζήσαμε όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας με την κοινή γραμμή και τη συνεργασία” και παρατήρησε πως ο Β. Κοσμόπουλος συνέβαλε τα μέγιστα.

Ο συνεργαζόμενος σύμβουλος με τη δημοτική αρχή Μιχάλης Αντωνόπουλος έκανε λόγο για άξιο συνάδελφο, μηχανικό και άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά στην αυτοδιοίκηση.

Ο σύμβουλος της παράταξης Κοσμόπουλου Γιάννης  Χριστόπουλος είπε ότι νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανος, τυχερός και συγκινημένος και σημείωσε πως ο Β. Κοσμόπουλος “είναι ο πιο διαβασμένος, ο πιο ενημερωμένος δημοτικός σύμβουλος στα 20 χρόνια της θητείας μου. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Είχε  διάθεση συνεργασίας και δεν διακατεχόταν από εγωισμό, πήραμε πάρα πολλά θετικά στοιχεία”.

Ο σύμβουλος της παράταξης Κοσμόπουλου Δημήτρης Φαββατάς δήλωσε ότι “είναι κρίμα. Εχασε η πόλη που δεν έχει τον Βασίλη Κοσμόπουλο δήμαρχο”.

Ο σύμβουλος της παράταξης Κοσμόπουλου Βασίλης Κανάκης δήλωσε “τυχερός που θήτευσα δίπλα του. Είναι απολαυστικό να κάθεσαι μαζί του και να συζητάς τα θέματα ημερήσιας διάταξης”.

Ο σύμβουλος της παράταξης Τζαμουράνη Γιώργος Σωφρονάς παρατήρησε ότι “τους δρόμους τους χαράζουν οι μειοψηφίες” και απευθυνόμενος στον Β. Κοσμόπουλο, είπε: “Το αποτύπωμα και οι δρόμοι που χάραξες έχουν μείνει. Να είσαι υπερήφανος και δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν έγινες πλειοψηφία”.

Ο σύμβουλος του “Ανοιχτού Δήμου” Σταμάτης Μπεχράκης ανέφερε ότι “είναι άδικο να χαθεί από την αυτοδιοίκηση ο Β. Κοσμόπουλος”.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος συμφώνησε με όσα ειπώθηκαν για τον Β. Κοσμόπουλο και παρατήρησε ότι “κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ικανότητά του”.

Ο Β. Κοσμόπουλος ευχαρίστησε όλους για τα λόγια που είπαν και “υπερέβαλαν και λίγο”, δήλωσε  ιδιαίτερα συγκινημένος και απευθυνόμενος στον δήμαρχο είπε ότι “ακόμα περιμένει το Γραφείο της αντιπολίτευσης στο Δημαρχείο”.

Γ.Σ.