Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 16:14

Καλαμάτα: Επιπλέον 371 χιλ. ευρώ για ανάπλαση Πλαστήρα

Καλαμάτα: Επιπλέον 371 χιλ. ευρώ για ανάπλαση Πλαστήρα

Τροποποίηση, αύξηση του οικονομικού αντικειμένου του έργου ανάπλασης της οδού Πλαστήρα στη Δυτική Παραλίας Καλαμάτας, κατά 371.567,17 ευρώ, αναμένεται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου σε σημερινή της συνεδρίαση, στη 1 το μεσημέρι.

Η τροποποίηση προβλέπει 2η συμπληρωματική σύμβαση εργασιών και αφορά την επαναφορά του φυσικού αντικειμένου της αρχικής σύμβασης, που μειώθηκε με τον 1ο ΑΠΕ και έχει σχέση με την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην αρχή της Πλαστήρα, στη διασταύρωση με την Αρτέμιδος. Κατασκευή που με την 1η συμπληρωματική σύμβαση είχε αποκλειστεί.

Στην εισήγηση αναφέρεται ότι “η τροποποίηση προκύπτει μετά την σύνταξη: Α)  Του 1ου ΑΠΕ και της 1η συμπληρωματικής σύμβασης εργασιών (Σ.Σ.Ε) και του 1ου ΠΚΤΝΜΕ. Ο 1ος ΑΠΕ συντάχθηκε προκειμένου: Να συμπεριλάβει αυξομειώσεις συμβατικών ποσοτήτων και νέες τιμές. Να συνταχθεί η 1η Σ.Σ.Ε.(+14,27405%). Να συμπεριλάβει την μείωση του φυσικού αντικειμένου της αρχικής σύμβασης κατά 23.378,27 ευρώ, μειώνοντας τις ποσότητες που προορίζονται για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου, διότι αυτός προβλέπεται να καθαιρεθεί όταν εκτελεστούν οι αντιπλημμυρικές εργασίες, από σχετική μελέτη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Να αυξηθούν οι απολογιστικές εργασίες και το ποσό για αναθεώρηση τιμών. Β) Του 2ου ΑΠΕ, της 2ης Σ.Σ.Ε και του 2ου ΠΚΤΝΜΕ. Ο 2ος ΑΠΕ συντάχθηκε προκειμένου: Να συμπεριλάβει αυξομειώσεις συμβατικών ποσοτήτων και να συμπεριλάβει νέες τιμές. Να συνταχθεί η 2η Σ.Σ.Ε. (+22,65%) λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων. Να συμπεριλάβει την επαναφορά του φυσικού αντικειμένου της αρχικής σύμβασης, που μειώθηκε με τον 1ο ΑΠΕ. Να αυξηθούν οι απολογιστικές εργασίες. Να αυξηθεί το ποσό για αναθεώρηση τιμών”.

Με την τροποποίηση το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στο 1.067.929 ευρώ.

Το έργο έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα του και απομένουν ο κυκλικός κόμβος αι η ολοκλήρωση του ποδηλατόδρομου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο της ανάπλασης της οδού Πλαστήρα, προϋπολογισμού 1.419.000 ευρώ, υλοποιείται από την Τσερπές - Κωτσάκης - Παπαδέας Ο.Ε με έκπτωση 57,36%, η συμβατική του προθεσμία ήταν 180 ημέρες μέχρι 30 Μαΐου 2021 κι έχει 4 παρατάσεις προθεσμιών μέχρι το τέλος του 2022.

Γ.Σ.