Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 17:30

Μέσα στο Σεπτέμβριο η σύμβαση για πράξη εφαρμογής στο Ασπρόχωμα

Μέσα στο Σεπτέμβριο η σύμβαση για πράξη εφαρμογής στο Ασπρόχωμα

 

Μέσα στον Σεπτέμβριο εκτιμά ο Δήμος Καλαμάτας ότι θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο που θα αναλάβει να υλοποιήσει την...

 

 

πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Ασπροχώματος, καθώς αυτή τη στιγμή ελέγχονται τα δικαιολογητικά που αυτός κατέθεσε. Για τη χρηματοδότηση του έργου, ο δήμος έχει υποβάλει σχετικό αίτημα στο Πράσινο Ταμείο.

 

Οσον αφορά στην Κηπούπολη, οι 35 ενστάσεις που υποβλήθηκαν κατά τη β΄ανάρτηση της πράξης εφαρμογής, βρίσκονται σε φάση καταγραφής ώστε μέχρι τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου να αποσταλούν στο μελετητή, προκειμένου να τις επεξεργαστεί. Θα ακολουθήσει τρίτη ανάρτηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να κυρωθεί κατόπιν η πράξη εφαρμογής.

 

Αυτά γνωστοποιήθηκαν από τον δήμο μετά τη σύσκεψη για θέματα Πολεοδομίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στην εν λόγω υπηρεσία στο Διοικητήριο.

 

Στην ίδια σύσκεψη, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του δήμου, διαπιστώθηκε ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει πρόοδος -σε σχέση με την μέχρι τώρα υφιστάμενη κατάσταση- στις πολεοδομικές μελέτες της Βέργας και της Μικράς Μαντίνειας.

 

Ειδικότερα, όσον αφορά στη Βέργα, αναφέρεται ότι “η μελέτη οριοθέτησης ρεμάτων παραδόθηκε από τη μελετήτρια και έχει αποσταλεί για έγκριση στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας). Η γεωλογική μελέτη είναι προς έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου ΠΕΚΑ”.\.

 

Οσον αφορά δε στη Μικρή Μαντίνεια, ο δήμος επαναλαμβάνει -μετά και τη σημερινή σύσκεψη- ότι στις 11 του περασμένου Ιουνίου “εγκρίθηκε η γεωλογική μελέτη από τη Διεύθυνση ΟΚΚ (Οικοδομικού και Κτηριοδομικού) του ΥΠΕΚΑ. Ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία στη μελέτη των ρεμάτων ώστε να διαβιβασθούν μαζί με την πολεοδομική μελέτη στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) και να ακολουθήσουν οι διαδικασίες έγκρισης”.

 

Εξ άλλου, σχετικά με τα υπόλοιπα πολεοδομικά θέματα, ο δήμος ανακοίνωσε:

 

- α) Πολεοδομική μελέτη στα πυκνοδομημένα Ανατολικής Παραλίας, εξετάσθηκαν οι ενστάσεις από τον μελετητή και επίκειται συνεργασία με την Πολεοδομία για την ενημέρωση της μελέτης. β) Πολεοδομική μελέτη στα πυκνοδομημένα Αγίας Αννας, έχουν διαβιβασθεί οι ενστάσεις στο μελετητή και εκκρεμεί η διαδικασία οριοθέτησης του ρέματος της περιοχής.

 

- Πολεοδομική μελέτη Αρτέμιδος. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταχώρισής της στο Κτηματολόγιο. Πρέπει να καθορισθούν οι αξίες γης για την επιβολή της εισφοράς σε χρήμα και να εγκριθούν οι πίνακες επικειμένων.

 

- Πράξεις αναλογισμού. Εχει κατατεθεί στο Πρωτοδικείο αίτηση για καθορισμό τιμής μονάδος: α) Μπουλούκου, β) Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ναυαρίνου. Εγινε αυτοψία με την Υπηρεσία Δημοσίων Κτημάτων για καθορισμό αξίας στην πράξη αναλογισμού Μεγάλου Αλεξάνδρου, Υψηλάντου, Βουλγαροκτόνου και αναμένεται διόρθωση του πίνακα επικειμένων από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου μετά από παρατηρήσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας. Δεν υπάρχει εξέλιξη στην πράξη αναλογισμού Αγίου Δημητρίου Αρκάδων.

 

- Κύρωση δικτύου κοινοχρήστων στα Λέικα. Από τις 2 του περασμένου Ιουλίου έχουν αποσταλεί για κύρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση τόσο το τμήμα του κοινοχρήστου χώρου που έχει γίνει με χρηματοδότηση ιδιωτών, όσο και το υπόλοιπο τμήμα μελέτης που εκπονήθηκε από την Πολεοδομία. Εκτιμώμενος χρόνος ελέγχου του φακέλου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση έως τέλος Σεπτεμβρίου.

 

- Υπόθεση Ρομά (αυθαίρετα κτίσματα). Εχουν καταγραφεί με τη βοήθεια ορθοφωτοχάρτη οι αυθαίρετες κατασκευές και έχουν συνταχθεί εκθέσεις αυθαιρέτων.

 

- Καταβολή αποζημιώσεων για ρυμοτομούμενα. Εχει συνταχθεί πίνακας με βάση δικαστικές αποφάσεις και δηλώσεις αποδοχής στο ύψος της αντικειμενικής.