Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 18:13

Στον εορτασμό του Οσίου Βυσσασίωνος στη Λαμία ο δήμαρχος Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Στον εορτασμό του Οσίου Βυσσασίωνος στη Λαμία ο δήμαρχος Μεσσήνης

Στον πρώτο επίσημο εορτασμό του Οσίου Βυσσασίωνος του Αγαθωνίτου που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, ο εορτασμός άρχισε την περασμένη Παρασκευή με μία μακρά λιτανεία από το μοναστήρι του Αγάθωνος όπου το ιερό σκήνωμα μεταφέρθηκε στον μητροπολιτικό ναό της Λαμίας.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης παρέστη κατά τη δεύτερη μέρα των εορτασμών -το Σάββατο το απόγευμα- όπου τελέστηκε, ενώπιον του ιερού σκηνώματος, ο μέγας αναστάσιμος πολυαρχιερατικός εσπερινός, τον οποίο παρακολούθησαν προσκυνητές από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από τη Μεσσηνία -γενέτειρα του Αγίου- αλλά και από κάθε γωνιά της χώρας που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να αποτίσουν φόρο τιμής στον σύγχρονο άγιο και προστάτη τους.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την περασμένη Κυριακή με την επιστροφή του ιερού σκηνώματος στην Μονή Αγάθωνος και τον μεθέορτο αρχιερατικό εσπερινό καθώς και την παράκληση στον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη.

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος ήταν προσκεκλημένος του μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών και του δημάρχου Λαμιέων Ευθύμιου Καραΐσκου. Τους δύο Δήμους Μεσσήνης και Λαμιέων και τις Μητροπόλεις Μεσσηνίας και Φθιώτιδας, ενώνει πλέον η ευλογία του σύγχρονου Αγίου, με καταγωγή από το Πεταλίδι που έζησε τον μοναστικό του βίο στην Μονή Αγάθωνος. Μάλιστα στο πλαίσιο της παράθεσης δείπνου από την Μητρόπολη Φθιώτιδας, ο κ. Αθανασόπουλος προσέφερε το λεύκωμα της Αρχαίας Μεσσήνης και τοπικά προϊόντα στον μητροπολίτη Φθιώτιδας και τον δήμαρχο Λαμιέων ευχαριστώντας τους για την πρόσκληση και τη φιλοξενία και δέχθηκε επίσης αναμνηστικά δώρα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι στις 28 Δεκεμβρίου, στα θυρανοίξια του νεόδμητου ναού του Αγίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στο Πεταλίδι, του πρώτου ναού επ’ ονόματι του νέου Αγίου, είχε παραστεί και χοροστατήσει ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών συνιερουργούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, ο οποίος ήταν μεταξύ των επισκόπων που συμμετείχαν στις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις.


NEWSLETTER