Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 19:20

Δριμής για προχειρότητες στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
Δριμής για προχειρότητες στα Φιλιατρά

Επικίνδυνες προχειρότητες στα Φιλιατρά, με κολόνες δημοτικού φωτισμού στο δρόμο, καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δριμής.

Αναφέρεται στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και επισημαίνει ότι η δημοτική αρχή αυθαίρετα μείωσε το πλάτος των πεζοδρομίων, με αποτέλεσμα 3 κολόνες φωτισμού να βρίσκονται στο δρόμο. Τονίζει πως είχαν 3,5 χρόνια για να μετακινήσουν τις κολόνες και αναρωτιέται αν έχουν επίγνωση των κινδύνων.

Αναλυτικά ο κ. Δριμής τονίζει: «Από το Σεπτέμβριο του 2022 γίνονται εργασίες ανακατασκευής πεζοδρόμων στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Φιλιατρά. Η δημοτική αρχή μείωσε αυθαίρετα το πλάτος των πεζοδρομίων, με αποτέλεσμα τρεις κολόνες δημοτικού φωτισμού να βρίσκονται πλέον «φυτεμένες» στο δρόμο. Η εικόνα είναι κωμική και τραγική.

Τα ερωτήματα απλά: Τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από το νόμο για το ελάχιστο πλάτος των πεζοδρόμων; Κατανοούν οι φωστήρες της δημοτικής αρχής πως οι κολόνες στο δρόμο λειτουργούν μήνες τώρα ως παγίδα για κάθε είδους όχημα και για τους επιβαίνοντες στα οχήματα; Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο εντάχθηκε το 2019 στο Leader μαζί με την Δεκατεσσάρων και δημοπρατήθηκε το 2020. Είχαν 3,5 χρόνια περίπου για να μετακινήσουν τις κολόνες μέσα στα πεζοδρόμια! Γιατί δεν τις μετακίνησαν ως όφειλαν από την αρχή του έργου; Δεν πρόκαμαν; Περιμένουν κάτι; Αυτοσχεδιάζουν; Έχουν επίγνωση των κινδύνων;

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των δημοτών και να αποκαταστήσουν τώρα το αυτονόητο».

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER