Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 19:08

Δήμος Καλαμάτας: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Ο Δήμος Καλαμάτας συμπαρίσταται στους δοκιμαζόμενους από το χτύπημα του Εγκέλαδου λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, μετά τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του και έδωσε άμεσα οδηγία προκειμένου να υπάρξει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, καθημερινά στο ισόγειο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και ώρες 09:00-14:00 και 17:00-20:00.

Θα συγκεντρώνονται τα παρακάτω είδη:

- Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

- Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια

- Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

- Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα

- Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

- Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)

- Είδη ατομικής υγιεινής

Οι φορείς και οι εταιρείες που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου Καλαμάτας μπορούν να επικοινωνούν με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων Γιώργο Φάβα στο τηλέφωνο 6945-237810 και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα στο τηλέφωνο 6948-073632.

Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της βοήθειας παρέχονται ακόμη στα τηλέφωνα 2721360700 και 2721360786 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK

Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα σε Τουρκία και Συρία μετά τις φονικές σεισμικές δονήσεις ο δήμαρχος Καλάμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε μέσω Facebook:

"Στεκόμαστε δίπλα στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας οι οποίοι δοκιμάζονται μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των, δυστυχώς, χιλιάδων θυμάτων που άφησε πίσω του παράλληλα με την ευχή ο κατάλογος να σταματήσει να μεγαλώνει.

Οι περιοχές που επλήγησαν έχουν μπροστά τους τον ανηφορικό δρόμο της επούλωσης των πληγών και της ανοικοδόμησης. Η Καλαμάτα γνωρίζει τις δυσκολίες αυτού του δρόμου και θεωρώ ότι είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας να συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο".


NEWSLETTER