Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 09:15

Αθανασόπουλος σε Πλεύρη για Κέντρο Υγείας στον Αγιο Ανδρέα

Αθανασόπουλος σε Πλεύρη για  Κέντρο Υγείας στον Αγιο Ανδρέα

 

Με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη θα συναντηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Ο δήμαρχος θα διεκδικήσει την επικαιροποίηση των μελετών για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ στον Άγιο Ανδρέα, και πηγαίνει στη συνάντηση με έναν πλήρως ενημερωμένο φάκελο για τις ενέργειες που έχουν γίνει από το 2007 (οπότε δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ ίδρυσης της μονάδας υγείας) και έπειτα, αλλά και το ομόφωνο ψήφισμα υπέρ της ίδρυσής του μετά από σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης. Χθες μάλιστα ο δήμαρχος κάλεσε σε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει για τις προτεραιότητες του δήμου σε ό,τι αφορά το τομέα της Υγείας.

Εκτός λοιπόν από την κάλυψη ενός τεράστιου υγειονομικού κενού από το Πεταλίδι έως την Κορώνη -δηλαδή όλη τη ΔΕ Αίπειας και την ανατολική Πυλία- που ώθησε τις αντιπολιτεύσεις του ΔΣ Μεσσήνης (με πρωτοβουλία της μείζονος μειοψηφίας του Τάσου Τσερπέ) να φέρουν το θέμα της ίδρυσης του Κέντρου Υγείας Αγίου Ανδρέα προς συζήτηση στο Σώμα, ο Γιώργος Αθανασόπουλος προτίθεται να διεκδικήσει την αναβάθμιση του Κέντρου Εφημέρευσης Λογγάς και την ενίσχυσή του με μια νοσηλεύτρια και έναν γενικό ιατρό -ώστε να εφημερεύει όλες τις μέρες του μήνα, αντί για τις 18 που εφημερεύει σήμερα. Επίσης, θα διαβιβάσει στον υπουργό Υγείας και το φάκελο για την ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ στο παλιό Κτηνιατρείο της Λογγάς.

Καλεσμένος την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεσσήνης από τις μειοψηφίες ήταν ο αυτοδιοικητικός και ιατρός-καρδιολόγος Μανώλης Μάκαρης (βλ. κεντρική φωτο), ο οποίος με την ιδιότητα του νοσοκομειακού ιατρού ανέλυσε γιατί είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσει η υλοποίηση του ΦΕΚ, που προβλέπει τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στον Άγιο Ανδρέα. Για την προσπάθεια 10 χρόνων από το ΦΕΚ μέχρι την απόρριψη της κατασκευής του Κέντρου Υγείας γιατί το κτήριο υπολειπόταν κατά… 6-8 τ.μ., αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρώην δήμαρχος Αίπειας Νίκος Αναστασόπουλος.

Την εισήγηση του θέματος από την πλευρά των μειοψηφιών έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λάσκαρης.   

Ν.Κ.