Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 17:13

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Υπαπαντή: Κλείνει η Χρυσοστόμου Θέμελη - Αμφίδρομη η Μητροπολίτου Μελετίου

 

Τον αποκλεισμό της οδού Χρυσοστόμου Θέμελη και αμφίδρομη κυκλοφορία στην Μητροπολίτου Μελετίου και την Φάριος, για να συνεχιστούν οι ανασκαφικές εργασίες των αρχαίων στην περιοχή της πλατείας Υπαπαντής, ενέκρινε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.

Τις ρυθμίσεις αυτές, προκειμένου να ερευνηθούν τα αρχαία κατάλοιπα που εντοπίζονται κάτω από το οδόστρωμα της Χρυσοστόμου Θέμελη στα νότια της πλατείας Υπαπαντής, πρόκειται να επικυρώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, σήμερα, στις 7 το βράδυ.

Για να πραγματοποιηθούν οι εργασίες επί της Χρ. Θέμελη, η διευθέτηση που εγκρίθηκε, προβλέπει: Την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Χρυσοστόμου Θέμελη μεταξύ των οδών Ιωσήφ Ανδρούσης και Φάριος, με εξαίρεση την πρόσβαση από και προς τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης όταν είναι εφικτό. Την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην οδό Υπαπαντής μεταξύ των οδών Μητροπολίτη Μελετίου και Χρυσοστόμου Θέμελη. Την αμφίδρομη κυκλοφορία και την απαγόρευση στάθμευσης α) στην οδό Μητροπολίτη Μελετίου μεταξύ των οδών Υπαπαντής και Φάριος και β) στην οδό Φάριος μεταξύ των οδών Μητροπολίτη Μελετίου και Χρυσοστόμου Θέμελη.

Ακόμα, τροποποιείται η διαδρομή των αστικών λεωφορείων της γραμμής 2 και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, ώστε να χρησιμοποιούν την διαδρομή 23ης Μαρτίου - Σταδίου - Μαυρομιχάλη (με προσωρινή στάση στην 23ης Μαρτίου πριν τον κυκλικό κόμβο).

Η διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών εκτιμάται στους 3 μήνες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο αντιπρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Σπύρος Μωραγιάννης ζήτησε να τοποθετηθούν κώνοι για να μην παρκάρουν αυτοκίνητα στην στροφή Σταδίου και Μαυρομιχάλη, ώστε να περνούν τα λεωφορεία χωρίς πρόβλημα.

Με το αίτημα αυτό συμφώνησε και ο πρόεδρος του Αατικού ΚΤΕΛ Θανάσης Πατικόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος - πρόεδρος της επιτροπής Νίκος Μπασακίδης προέτρεψε “να αλλάξουμε και τις συνήθειές μας, να μην επιβαρύνεται η Μητροπολίτου Μελετίου, να πηγαίνουμε από την Σταδίου”.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς συμφώνησε να μπουν και κώνοι και να υπάρξει αστυνόμευση, για να μην δημιουργηθούν άλλα προβλήματα και παρατήρησε πως “πρέπει να βοηθήσουμε να γίνει η ανασκαφή και να προχωρήσει το έργο”.

Ο σύμβουλος της παράταξης Οικονομάκου Λεωνίδας Λιάππας έκανε λόγο για αναγκαίο έργο και συνέστησε “να είμαστε σε επαγρύπνηση, για να παρέμβουμε αν υπάρξουν προβλήματα”.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας ενημέρωσε ότι το Συμβούλιο της Κοινότητας, λίγη ώρα πριν χθες, είπε “υπέρ με αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος”.

Γ.Σ.