Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010 22:49

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Εξωδικαστικός συμβιβασμός για την υπόθεση του πάρκινγκ

Γράφτηκε από την

Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο, την περασμένη Πέμπτη, ενέκρινε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Δήμου Καλαμάτας με την “Παντεχνική Α.Ε.” για τους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης.
Υπερψήφισαν οι σύμβουλοι της δημοτικής πλειοψηφίας και ο επικεφαλής της “Ανθρώπινης και Ομορφης Πόλης” Βασίλης Κοσμόπουλος -ο οποίος έθεσε συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τις οποίες αποδέχθηκε ο δήμαρχος  Παναγιώτης Νίκας.
Το συμβιβασμό καταψήφισαν ο σύμβουλος της “Ομορφης Πόλης” Παναγιώτης Παπαμικρούλης και ο επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες σε Δράση” Ντίνος Τσερώνης, οι οποίοι εκτίμησαν ότι είναι ζημιογόνος για το δήμο.
Με λευκή ψήφο εκφράστηκαν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Νταγιόπουλος, οι οποίοι απέκρουσαν τις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν από την πλειοψηφία ως προς την αρχική συμφωνία της εταιρείας με την υπό το Γιώργο Κουτσούλη δημοτική αρχή Καλαμάτας.
Ο συμβιβασμός προβλέπει, σε γενικές γραμμές, την απόδοση στο δήμο του υπαίθριου πάρκινγκ στο Νέδοντα και την κατασκευή από την εταιρεία υπόγειου πάρκινγκ 224 θέσεων κατά μήκος της Αριστομένους, ανατολικά του Διοικητηρίου το οποίο θα εκμεταλλεύεται για 28 -αντί για 22- χρόνια, αποδίδοντας στο δήμο το 10% των εσόδων.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER