Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 19:49

Καλαμάτα: Καθυστερεί το περιβαλλοντικό πάρκο Νέδοντα – Τι ισχύει για τη μεταφορά των συνεργείων (βίντεο)

Καλαμάτα: Καθυστερεί το περιβαλλοντικό πάρκο Νέδοντα – Τι ισχύει για τη μεταφορά των συνεργείων (βίντεο)

 

Για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο πάει η δημιουργία του περιβαλλοντικού πάρκου δίπλα στο Νέδοντα, καθώς ακόμα δεν έχουν βρεθεί τα χρήματα για τις μελέτες μετεγκατάστασης των συνεργείων του δήμου και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, που θα ανοίξει τον δρόμο για τη δημιουργία.

Απαντώντας σε ερώτησή μας, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι θα ζητήσει χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών για να γίνουν οι μελέτες μετεγκατάστασης των συνεργείων του δήμου και της ΔΕΥΑΚ κοντά στον βιολογικό καθαρισμό, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του περιβαλλοντικού πάρκου.

“Την επόμενη Πέμπτη έχω συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών. Ενα από τα θέματα είναι και αυτό, το οποίο είναι πάρα πολύ κρίσιμο”, απάντησε ο δήμαρχος. Διευκρίνισε ότι θα ζητήσει “να μας εγκρίνουν τη χρηματοδότηση, για να ξεκινήσουν αυτές οι μεγάλες μελέτες για τη μετεγκατάσταση των συνεργείων” και πρόσθεσε: “Στόχος μας και είναι στόχος μεγάλος και όραμα, να φύγουν τελείως τα συνεργεία του δήμου και της ΔΕΥΑΚ από το περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα και να μεταφερθούν δίπλα από τον βιολογικό, στο μεγάλο οικόπεδο που έχει εκεί η ΔΕΥΑΚ, ώστε να ανοίξει ο χώρος και να μπορέσει να αναδειχθεί”.

Ο κ. Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι “είναι ευκαιρία τώρα. Θα γίνει το Ανοιχτό Θέατρο, το Πάρκο Ελιάς από την απέναντι μεριά και αυτά τα δύο θα συνδεθούν με μια πεζογέφυρα πάνω από το Νέδοντα. Είναι ευκαιρία να αναπτυχθεί όλο το περιβαλλοντικό πάρκο”.

Στην ερώτηση - παρατήρησή μας ότι “μιλάμε για την επόμενη αυτοδιοικητική θητεία”, είπε ότι “πρέπει να βγει χρηματοδότηση πρώτα”.

Γ.Σ.