Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 19:05

Ανάδοχος για το έργο οδικής ασφάλειας του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ανάδοχος για το έργο οδικής ασφάλειας του Δήμου Καλαμάτας

Ανάδοχο για το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του Δήμου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 2,8 εκ. ευρώ, πρόκειται να αναδείξει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, την Παρασκευή 17 του μήνα, στη 1 το μεσημέρι.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η προθεσμία εκτέλεσής του έχει οριστεί σε 365 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Το αντικείμενο της παρέμβασης με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας αφορά επεμβάσεις σε συνολικά 230 σημεία, ήτοι σε 205 διαβάσεις και σε 25 οδικά τμήματα με συνολικό μήκος 4,7 χλμ περίπου. Η βελτίωση των επιλεγμένων υφιστάμενων διαβάσεων πεζών αφορά αντικατάσταση υλικού διαβάσεων με τοποθέτηση κυβόλιθων για μεγαλύτερη αντοχή, διασφάλιση των προδιαγραφών με τοποθέτηση ραμπών ΑμεΑ, εγκατάσταση διατάξεων φωτισμού διαβάσεων, με ηλιακά πάνελ, σε διαβάσεις με μειωμένη ορατότητα και συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η βελτίωση των οδικών τμημάτων, σε κρίσιμα σημεία, γίνεται μέσω αντικατάστασης του οδοστρώματος από αντιολισθηρή άσφαλτο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER