Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 20:14

Συντήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλης από τον Δήμο Δυτικής Μάνης

Γράφτηκε από την

 

Ο Δήμος Δυτικής Μάνης θα αναλάβει το βάψιμο των εσωτερικών χώρων του Αστυνομικού Τμήματος στην Καρδαμύλη και την τοποθέτηση προβολέων στον εξωτερικό χώρο του.

Αυτό αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, απαντώντας σε έγγραφη αναφορά του διοικητή  του Α.Τ., για να στηρίξει μια σημαντική υπηρεσία που πρέπει να μείνει στην περιοχή.

Σε αυτή αφού ανέφερε ότι το κτήριο που στεγάζεται το Α.Τ. Δυτικής Μάνης μισθώνεται από ιδιώτη, ο διοικητής παρακάλεσε τον δήμο να ενημερωθεί εάν υπάρχουν δημοτικά κτήρια

στην Καρδαμύλη, τα οποία μπορούν να στεγάσουν το Τμήμα και σε τι κατάσταση βρίσκονται. Παράλληλα, τον παρακάλεσε να συνδράμει στην ενεργειακή αναβάθμιση της υπάρχουσας κτηριακής εγκατάστασης με τη χορήγηση κλιματιστικών μηχανημάτων, είτε στην αναβάθμιση της ασφάλειας της εγκατάστασης με την προμήθεια και τοποθέτηση προβολέων

περιμετρικά του κτηρίου ή την προμήθεια καμερών ασφαλείας, αλλά και κυλίνδρων ασφαλείας για τις εξωτερικές πόρτες είτε στην αισθητική αναβάθμιση με το βάψιμο των εσωτερικών χώρων.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι δημόσιο κτήριο στην Καρδαμύλη που να έχει τη δυνατότητα να στεγάσει το Αστυνομικό Τμήμα, δεν υπάρχει.

“Όμως επειδή είναι μια υπηρεσία που πρέπει να μείνει στην περιοχή, πρέπει να καταβάλλουμε μια προσπάθεια, όπως μπορούμε να βοηθήσουμε”, είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: “Μέσα σε αυτά τα οποία βλέπω, νομίζω το ευκολότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι ένα βάψιμο και την τοποθέτηση προβολέων εξωτερικά του κτηρίου”.

Τις εργασίες αυτές εισηγήθηκε ο κ. Γιαννημάρας και ομόφωνα αποδέχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο.