Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 08:48

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Βολές αντιπολίτευσης για ανάθεση μελετών

Γράφτηκε από τον
Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Βολές αντιπολίτευσης για ανάθεση μελετών

 

Το σοβαρό θέμα των αναθέσεων μελετών του Δήμου Καλαμάτας μέσω προγραμματικών συμβάσεων με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, τη Βιώσιμη Πόλη κλπ., έθεσε το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, με ερώτησή του, αλλά απάντηση δεν πήρε.

“Δεν γνωρίζουμε ποιος αναλαμβάνει τι”, είπε ο κ. Κοσμόπουλος και σημείωσε: “Εχουμε την απαίτηση ως Δημοτικό Συμβούλιο να μάθουμε ποιες μελέτες έχουν ανατεθεί, ποιοι μελετητές έχουν αναλάβει, ποιο το τίμημα που έχουν πάρει. Θέλουμε έναν πίνακα με μελέτες, μελετητές και τίμημα. Είναι το ελάχιστο που έχει να κάνει η δημοτική αρχή για τη διαφάνεια που επαίρεται”.

Μετέχοντας στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, λόγω του κορονοϊού που έχει νοσήσει, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος στάθηκε στην ένταση και τις αντιπαραθέσεις στη διαδικασία του ελέγχου, ερωτήσεων - απαντήσεων. Στηλίτευσε κάποιους συμβούλους της μειοψηφίας για οχλαγωγία,  πολιτικά ψέματα, λασπολογία και προπαγάνδα και κάνοντας λόγο για σοκαριστική και ντροπιαστική εικόνα, δεν έδωσε απάντηση σε αυτή την ερώτηση και σε καμία άλλη.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Β. Κοσμόπουλου, που επεσήμανε πως “ακούσαμε από τον δήμαρχο να μας κάνει μάθημα. Θα ήθελα μία απάντηση που δεν πήρα. Αυτή είναι η ουσία, να απαντάμε και όχι να φωνάξει κάποιος λίγο παραπάνω. Και δεν απάντησε κανένας”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER