Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 21:46

Συναντήσεις Χειλά σε Αρι και Αμμο

Γράφτηκε από την
Συναντήσεις Χειλά σε Αρι και Αμμο

 

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές του Αρι και του Αμμου, συζήτησε και κατέγραψε σε επίσκεψή του αντιπροσωπεία του συνδυασμού "Νέα Δυναμική”, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Θ. Χειλά.

Ύστερα από συζήτηση με τους κατοίκους της κοινότητας, τα πιο σημαντικά προβλήματα που καταγράφηκαν, είναι:

Στον Αρι:

Πρόβλημα κλοπών και παραβατικότητας. Η σκεπή του Δημοτικού Σχολείου απαιτεί επιδιόρθωση, ενώ πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο επέκτασης του σχολείου. Αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον ποταμό και το φράγμα Παμίσου και δημιουργία “θεματικής λίμνης” πλάτους έως 100 μέτρων με πλωτή “Γαλάζια διαδρομή” μήκους 5 χιλιομέτρων. Επισκευή και συντήρηση του αντλιοστασίου για το αρδευτικό δίκτυο.  Δημιουργία αποχετευτικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή συνολικού μήκους 6,5 χιλιομέτρων. Αποκατάσταση της χωματερής στο παλιό λατομείο στην περιοχή “Δεξαμενές”.

Στον Αμμο:

Τσιμεντόστρωση στην αγροτική οδοποιία συνολικού μήκους 1 χιλιομέτρου στην περιοχή “Πλαγιές” και στον δρόμο του κοιμητηρίου μήκους 800 μέτρων. Δημοτικός φωτισμός μήκους 700 μέτρων στο τμήμα του δρόμου Άμμος - Άρις. Πρόβλημα ύδρευσης τους καλοκαιρινούς μήνες. Πτώση τάσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, όταν βρέχει. Καθαρισμός του ποταμού Παμίσου στην περιοχή “Διπόταμο” από τους κορμούς που έχουν κολλήσει εκεί (υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας).


NEWSLETTER