Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 17:42

Δήμος Δυτικής Μάνης: Εγκριση ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο Μαντίνεια - Κιτριές

Δήμος Δυτικής Μάνης: Εγκριση ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο Μαντίνεια - Κιτριές

 

Τους όρους και την σκοπιμότητα της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης για την υλοποίηση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου  Μαντίνεια - Κιτριές, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης.

Με την ίδια απόφαση εξουσιοδότησε το δήμαρχο Δημήτρη Γιαννημάρα να υπογράψει την προγραμματική σύμβαση και όρισε εκπρόσωπο του δήμου τον αντιδήμαρχο Ευάγγελο Ανδροβιτσανέα, ο οποίος θα συμμετέχει στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης της σύμβασης, με αναπληρωτή του τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μπασάκο.

Το έργο αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου με συνολικό μήκος περίπου 2,5 χιλιομέτρων στους Δήμους Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης. Ειδικότερα, αφορά την κατασκευή χώρων στάθμευσης, πεζοδρομίων, περιοχών πλακοστρώσεων, φυτεύσεων και χώρων στάσης των περιπατητών με χρήση ψυχρών φωτοκαταλυτικών υλικών και με τον απαραίτητο ηλεκτροφωτισμό, σήμανση και διαχείριση επιφανειακών ομβρίων στις περιοχές Μικρής Μαντίνειας, Αρχοντικού, Παλιόχωρας, Ακρογιαλίου, Σάνταβας και Κιτριών.