Κυριακή, 16 Απριλίου 2023 14:18

Παράταση για την ανέγερση του νέου σχολείου στην Κορώνη

Παράταση για την ανέγερση του νέου σχολείου στην Κορώνη

 

Παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου ανέγερσης νέου σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου και ΓΕΛ Κορώνης, στην εκτός σχεδίου περιοχή Σαράντου, προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ, κατά 4 μήνες, έως τις 16 Ιουλίου, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος.

Την παράταση καταψήφισαν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Δημήτρης Βρεττάκος και Γιάννης Καστόρας.

Ο ανάδοχος στην αίτησή του είχε ζητήσει παράταση 208 ημερών, έως τις 10 Οκτωβρίου.

Στην εισήγησή του το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών επεσήμανε ότι “η διάρκεια του συμβατικού χρόνου παρέρχεται την 16-3-2023, βάσει των εγκεκριμένων τροποποιήσεων της χρονικής διάρκειας και του εγκεκριμένου αναπροσαρμοσμένου χρονοδιαγράμματος. Από τους πολλούς και διαφορετικούς λόγους που προβάλει ο ανάδοχος στην συνημμένη αίτησή του, εκτιμούμε ότι ο χρόνος της μέχρι σήμερα, που δεν οφείλεται σε αποκλειστική του υπαιτιότητα, εντοπιζόμενη κυρίως στις δυσκολίες που επέφεραν οι βροχοπτώσεις στο αργιλώδες έδαφος του γηπέδου, δεν υπερβαίνουν το χρονικό διάστημα των 4 μηνών.

Να υπενθυμίσουμε ότι ανάδοχος του έργου του νέου σχολικού συγκροτήματος στην Κορώνη είναι η εταιρεία “Στάθης Κοκκίνης Τεχνολογία 2020 Α.Ε.” με έκπτωση 43,71%. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” και τη ΣΑΤΑ και η αρχική προθεσμία υλοποίησής του ήταν 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.