Σάββατο, 06 Μαϊος 2023 11:22

Παράταση της χρηματοδότησης για τις αστικές αναπλάσεις σε Κυπαρισσία και Φιλιατρά

Παράταση της χρηματοδότησης για τις αστικές αναπλάσεις σε Κυπαρισσία και Φιλιατρά

Την παράταση του προγράμματος που αφορά τη χρηματοδότηση των αστικών αναπλάσεων ύψους 2 εκ. ευρώ για το Δήμο Τριφυλίας ανακοίνωσε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης.

Η μέχρι τώρα προθεσμία έληγε χθες 5 Μαΐου και οι δικαιούχοι δήμοι θα έπρεπε μέχρι τότε να έχουν προχωρήσει στη διακήρυξη των έργων, ενώ το όλο ζήτημα προκάλεσε την εκρηκτική τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο κ. Λεβεντάκης τονίζει: «Μετά από επαφές μου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, έλαβα την επίσημη διαβεβαίωση ότι το πρόγραμμα που αφορά το έργο ανάπλασης της ΠΕ3 για την πόλη της Κυπαρισσίας, που θα περιλαμβάνει χάραξη νέων δρόμων, δημιουργία πεζοδρομίων και πεζόδρομων και το έργο ανάπλασης πεζοδρομίων για την πόλη των Φιλιατρών, συνολικού ύψους 2.000.000 ευρώ, πρόκειται να παραταθεί μέχρι τις 31 Μαΐου 2023. Αρχές της προσεχούς εβδομάδας επίκειται και η επίσημη ανακοίνωση ως προς το θέμα αυτό.

Κατόπιν λοιπόν της θετικότατης αυτής εξέλιξης καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. της αντιπολίτευσης να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων με γνώμονα το κοινό καλό, δήμου και δημοτών, στο οποίο πρέπει και επιβάλλεται όλοι ανεξαιρέτως να αποσκοπούμε. Και να σταματήσουν με την όλη στάση τους να δημιουργούν πρόβλημα ως προς την έγκριση του τεχνικού προγράμματος έτους 2023. Στην αντίθεση περίπτωση το μόνο που θα καταφέρουν να επιτύχουν θα είναι να βρεθούν υπόλογοι, για ακόμα μία φορά, απέναντι στους πολίτες της Τριφυλίας και ψηφοφόρους τους για το γεγονός ότι εξαιτίας τους πρόκειται να χαθούν δύο τόσο σπουδαία έργα για τον τόπο μας. Αλλά, υπάρχει ακόμα χρόνος, που είναι όμως και εξαιρετικά πολύτιμος. Το μόνο που ζητούμε από μέρους τους είναι ενσυναίσθηση και υπευθυνότητα!».

Κ.Μπ.