Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 21:15

Επίσκεψη Βασιλόπουλου στο Παρίσι

Επίσκεψη Βασιλόπουλου στο Παρίσι

Στο Παρίσι θα μεταβεί την Πέμπτη ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, προκειμένου να εκπροσωπήσει τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα στο Παγκόσμιο Συνέδριο “ChangeNOW”.

Όπως ενημέρωσε, πρόκειται για “μια εξόχως τιμητική πρόσκληση για την πόλη, όπου έρχεται σε συνέχεια της ένταξης της στην ευρωπαϊκή αποστολή για τις 100 έξυπνες και κλιματικά ουδέτερες πόλεις της ΕΕ έως το 2030, αλλά και των πολιτικών που εφαρμόζονται για μια περισσότερο βιώσιμη και πράσινη πόλη”.

“Μαζί με δημάρχους 30 πόλεων όπου έχουν κάνει βήματα προς την κλιματική ουδετερότητα θα μας δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες, να αναπτύξουμε άξονες και δράσεις, όπως η κινητικότητα και η ενέργεια» σημείωσε, διευκρινίζοντας πως θα είναι ομιλητής στο workshop για τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα αλλά και για την κινητικότητα. «Ταυτόχρονα, θα μας δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσουμε την πόλη μας, τα όσα μέχρι σήμερα έχουν γίνει, αλλά και το σχεδιασμό μας για το μέλλον” υποστήριξε, δηλώνοντας αισιόδοξος πως η συμμετοχή της Καλαμάτας σε αυτή τη διεθνή συνάντηση μπορεί να φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα.