Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 20:20

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Δικαίωση 15 συμβούλων από την Αποκεντρωμένη

Γράφτηκε από τον
Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Δικαίωση 15 συμβούλων από την Αποκεντρωμένη

 Η δικαίωση των 15 δημοτικών συμβούλων Τριφυλίας από την Επιτροπή του Άρθρου 152 στην προσφυγή που είχαν κάνει σχετικά με την έγκριση νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το τεχνικό πρόγραμμα κυριάρχησε στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας.

Η Επιτροπή έκανε δεκτή  (κατά πλειοψηφία) την προσφυγή «που προβάλλεται ότι η υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων» είναι παράνομη   λόγω αντίθεσης της με την 25/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας».

Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο τόνισε χαρακτηριστικά η Δημοτική Σύμβουλος Χάιδω Παναγιωτόπουλου , ότι δεν είναι νόμιμη η απόφαση της Αποκεντρωμένης σχετικά με την μη έγκρισης της απόφασης του ΔΣ που είχε υπερψηφίσει την εναλλακτική πρότασης των αντιπολιτεύσεων για το τεχνικό πρόγραμμα. Επισήμανε επίσης ότι στους Γαργαλιάνους κυκλοφόρησαν φήμες ότι θα ξεκινήσει το έργο της πλατείας και την επόμενη κοινοποιήθηκε η απόφαση της Επιτροπής του Άρθρου 152. Συμπλήρωσε δε πως ο Δήμαρχος είχε πει πως αν η απόφαση είναι υπέρ μας θα αποσύρει τον κωδικό από το τεχνικό πρόγραμμα για την πλατεία.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος επισήμανε πως ότι έχει δεσμευτεί ο Δήμαρχος θα υλοποιηθεί , όταν έρθει ο προϋπολογισμός θα κάνουμε τροποποίηση.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος επισημαίνοντας πως ήρθε η απόφαση περιμένουμε πλέον ένα Δημοτικό Συμβούλιο και να πράξει ο Δήμαρχος αυτό που είχε πει να γίνει τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού. Συμπλήρωσε επίσης ότι καλό είναι να μη διασπείρουν φήμες από τις οποίες έφτασε ο κόσμος να μας χτυπά τα κουδούνια ότι ξεκινά το έργο. Αναρωτήθηκε αν κάποιοι δεν ξέρουν  να διαβάζουν ή αν διαβάζουν ανάποδα και βγαίνουν τέτοιες φήμες.

Κατέληξε λέγοντας «μας δικαίωσε η Επιτροπή του Άρθρου 152 και περιμένουμε τις ενέργειες του Δημάρχου».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER