Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023 19:45

Συνάντηση για δημιουργία σταθμού Λιμενικού στη Μάνη

Γράφτηκε από την
Συνάντηση για δημιουργία σταθμού Λιμενικού στη Μάνη

Η δυνατότητα δημιουργίας Σταθμού του Λιμενικού στον Δήμο Δυτικής Μάνης, εξετάστηκε σε χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Δημήτρη Γιαννημάρα με εκπροσώπους της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου, στο Δημαρχείο της Καρδαμύλης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ενωσης ότι είναι θετικός σε μια τέτοια ενέργεια και θα τους απαντήσει σύντομα για τη δυνατότητα ύπαρξης των προϋποθέσεων δημιουργίας του.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

Την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου, στις 3 Ιουνίου, τιμάει ο Δήμος Δυτικής Μάνης, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις. Ειδικότερα, όπως ενημερώνει ο δήμος, οργανώνονται: α) Ποδηλατάδα στον ποδηλατόδρομο της Στούπας. Την ευθύνη της οργάνωσης και την ενημέρωση γενικά για το ποδήλατο έχει ο Ιωάννης Αβραμέας, υπεύθυνος του καταστήματος 2407 δραστηριότητες βουνού. β) Διαγωνισμός ζωγραφικής από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Στούπας, με θέμα το ποδήλατο. Τα έργα θα εκτεθούν για το κοινό στις 2 Ιουνίου, σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου, και θα βραβευτεί το καλύτερο έργο από κάθε μία τάξη που έλαβε μέρος στο διαγωνισμό.

ΑΣΚΗΣΗ “ΙΟΛΑΟΣ”

Η προγραμματισμένη από τον δήμο άσκηση προσανατολισμού στο πλαίσιο ενεργειών της Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα στις αίθουσες του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης και του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νίκωνα.

Η ομάδα σχεδιασμού της άσκησης ήταν το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και Αρεόπολης και η εθελοντική οργάνωση Γαία.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων. Σκοπός της άσκησης ήταν η ενημέρωση και η εκπαίδευση των προέδρων για τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων σε τοπικό επίπεδο και για το ρόλο και τις αρμοδιότητές τους στο πλαίσιο του Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών του Δήμου Δυτικής Μάνης, με την κωδική ονομασία “Ιόλαος”.


NEWSLETTER