Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023 09:19

Εκκληση Βασιλόπουλου για περιορισμό κατανάλωσης: Τριήμερο με φόβο διακοπής υδροδότησης

Γράφτηκε από την

 

Τριήμερο με το φόβο της διακοπής υδροδότησης θα ζήσουν οι κάτοικοι , οι επισκέπτες και επιχειρηματίες της περιοχής.

Τα πάντα σε σχέση με την υδροδότηση κινούνται σε τεντωμένο σκοινί  με την ελπίδα όλων να αντέξουν οι  πατέντες και να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του τριημέρου.  Σε αυτό το πλαίσιο έκκληση για λελογισμένη χρήση του νερού γίνεται από τον Δήμαρχο Καλαμάτας  και πρόεδρος τη ΔΕΥΑ Θανάση Βασιλόπουλο καθώς και από τον Σύνδεσμο Υδρευσης.

Ειδικότερα, έκκληση στους δημότες απευθύνει ο Δήμος Καλαμάτας να περιορίσουν την κατανάλωση του νερού, στις απολύτως απαραίτητες χρήσεις, προκειμένου να μην επιβαρύνεται το δίκτυο ύδρευσης, μετά την εναλλακτική προσωρινή λύση που δόθηκε στη δεξαμενή του Πηδήματος, για να αποκατασταθεί η υδροδότηση της πόλης.

Από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης και τη ΔΕΥΑΚ έχει διαπιστωθεί αυξημένη κατανάλωση νερού, επομένως γίνεται έκκληση για λελογισμένη χρήση του νερού, ενόψει και του τριημέρου.

Σε χθεσινή δήλωσή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος,, αφού ανέφερε ότι “εδώ και τρία 24ωρα όλος ο μηχανισμός του Δήμου Καλαμάτας, του Συνδέσμου Ύδρευσης και της ΔΕΥΑΚ, εργάζεται σκληρά και νυχθημερόν, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες για να αντιμετωπιστεί το σοβαρότατο πρόβλημα που προέκυψε στην υδροδότηση”, παρατήρησε: “Ήδη, η Καλαμάτα υδροδοτείται μέσω εναλλακτικής λύσης η οποία προκρίθηκε από τους υπεύθυνους τεχνικούς και μηχανικούς, ενώ σήμερα τα ξημερώματα τα συνεργεία έδωσαν μάχη με το χρόνο προκειμένου να αντιμετωπιστούν διαρροές στο σύστημα, χωρίς να γίνει αισθητή στους πολίτες η διακοπή του νερού. Η σκληρή προσπάθεια συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος, ενώ μεμονωμένα προβλήματα στην πόλη και τις κοινότητες αντιμετωπίζονται από συνεργεία της ΔΕΥΑΚ. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υπομονή και την κατανόηση και να σας απευθύνω έκκληση για λελογισμένη χρήση νερού το προσεχές διάστημα. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε στην έκκληση αυτή και θα δείξετε την υπευθυνότητα που δείχνετε πάντα”.