Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023 14:33

Τζαμουράνης για προβλήματα ύδρευσης στην Καλαμάτα: “Προσωπική ευθύνη Βασιλόπουλου”

Γράφτηκε από την

“Ο Θ. Βασιλόπουλος φέρει προσωπική ευθύνη 4 ολόκληρων ετών για το πρόβλημα στην υδροδότηση της Καλαμάτας”, τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης, επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα_Μετά”. Κι εκτιμά ότι “ Θ. Βασιλόπουλος δεν μπορεί να υπηρετήσει ούτε την καθημερινότητα ούτε το αναπτυξιακό όραμα των πολιτών”.

Αρχικά, ο Β. Τζαμουράνης αναφέρει ότι “επειδή κάποιοι παίζουν τη γνωστή κολοκυθιά για να καλύψουν τους υπεύθυνους· επειδή κάποιοι μοιράζουν ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση αλλά μόνο στο παρελθόν (το οποίο ξεκινά… 4 χρόνια πριν από σήμερα με τις δημαρχοντίες Νίκα και φτάνει ως τον Εμφύλιο!)”, ρωτάει ευθέως τον νυν δήμαρχο Καλαμάτας: “1) Εσύ προσωπικά, δήμαρχε Θανάση Βασιλόπουλε, τι έκανες επί 4 χρόνια για το πρόβλημα στις δεξαμενές που ήταν γνωστό από το 2015, το 2019, αλλά και πριν από 3 μήνες; 2) Θα αναλάβεις τις ευθύνες που σου αναλογούν, ως δήμαρχος Καλαμάτας αλλά και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ; 3) Μήπως ακόμα κυβερνά την πόλη ο Παν. Νίκας (την πολιτική κληρονομιά του οποίου αξιοποίησες πάντως για να ηγηθείς της παράταξής σου, ως πρώην δημοτικός του σύμβουλος); 4) Ή μήπως κυβερνά η… αντιπολίτευση επί 4 χρόνια τον Δήμο Καλαμάτας, και της φέρνεις εσύ στο Δημοτικό Συμβούλιο σοβαρά θέματα για την υδροδότηση αλλά εκείνη τα προσπερνάει;”.

Διευκρινίζει ότι “το αντίθετο συμβαίνει φυσικά. Και δυστυχώς, όλες οι απαντήσεις έχουν ήδη δοθεί στην πράξη”.

Αφού αναφέρεται στο έγγραφο της “Διαύγειας” του 2015 με την απευθείας ανάθεση για την αποκατάσταση της σπηλαίωσης στη δεξαμενή του Πηδήματος, παρατηρεί πως “αποδεικνύει ότι παρόμοιο πρόβλημα με σπηλαίωση υπήρχε και το 2015 και αντιμετωπίστηκε έστω και προσωρινά. Θα αντιμετωπιζόταν και τώρα, αν η δημοτική αρχή Βασιλόπουλου είχε προτεραιότητα την υδροδότηση της Καλαμάτας και όχι τη διατήρηση πολιτικών ισορροπιών και το ξέπλυμα προσώπων

που ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός και τ. πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έστειλε στο δικαστήριο ως μέλη συμμορίας”.

Συνεχίζοντας, ο Β. Τζαμουράνης σημειώνει: “Συμπερασματικά: Ο Θ. Βασιλόπουλος φέρει προσωπική ευθύνη 4 ολόκληρων ετών για το πρόβλημα στην υδροδότηση της Καλαμάτας. (Το ίδιο και ο αντιδήμαρχός του Γιώργος Φάβας, ο οποίος το 2015 ήταν παρών στην επίμαχη συνεδρίαση που αναφέρει το έγγραφο της «Διαύγειας»). Οπότε η… βόμβα που έσκασε στα χέρια του, όπως διαβάζουμε στα κοινωνικά δίκτυα, ήταν ωρολογιακή και την κρατούσε εν γνώσει του όλα αυτά τα χρόνια! Επιπλέον, επιχειρήματα του τύπου «έκατσε η στραβή στη βάρδια μου» έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του κόσμου - και βέβαια στέκουν ακόμα λιγότερο όταν τα συγκεκριμένα προβλήματα ήταν ήδη από χρόνια γνωστά. Ο Θ. Βασιλόπουλος δεν μπορεί να υπηρετήσει ούτε την καθημερινότητα ούτε το αναπτυξιακό όραμα των πολιτών. Με τις παραλείψεις του και τις επιλογές του εκθέτει τον Δήμο Καλαμάτας, αλλά, θα τολμούσαμε να πούμε, και τον ευρύτερο πολιτικό του χώρο.

Συγχαίρουμε και πάλι το προσωπικό που εργάστηκε σκληρά για την προσωρινή αποκατάσταση της υδροδότησης. Συγχαίρουμε επίσης τους δημότες, νοικοκυριά, δομές και επιχειρήσεις, που γενικά

επέδειξαν μεγάλη υπομονή με την έλλειψη νερού. Το δικό μας πρόγραμμα για την καθημερινότητα αλλά και το μέλλον του Δήμου Καλαμάτας τούς συνυπολογίζει όλους, σε μια πολυσυλλεκτική συστράτευση αξιών και δυνάμεων με σύνθημα: «Δήμος προμηθέας και όχι επιμηθέας»”.