Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 09:04

Κόντρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για δεξαμενή ύδρευσης

Κόντρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για δεξαμενή ύδρευσης

 

Τον στόχο της οριστική λύσης με την κατασκευή νέας δεξαμενής χωρητικότητας 800 κυβικών, για τη σοβαρή ζημιά στη δεξαμενή ύδρευσης στο Πήδημα και τις πολύωρες διακοπές νερού, επανέλαβε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, απαντώντας στον καταιγισμό πυρών που δέχθηκε από επικεφαλής και συμβούλους της μειοψηφίας.

Αρχικά, ο δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία και τους ευχαρίστησε για την υπομονή και την κατανόηση. Μίλησε για τεράστια ζημιά κι ενημέρωσε για το ιστορικό και τις προσωρινές λύσεις που δόθηκαν.

“Ο στόχος που έχει τεθεί είναι να μετατρέψουμε αυτή τη κρίση σε ευκαιρία και να δώσουμε οριστική λύση, κατασκευάζοντας μια νέα δεξαμενή χωρητικότητας 800 κυβικών. Μία δεξαμενή που ως δεξαμενή φόρτισης θα εξυπηρετήσει τα επόμενα χρόνια και τον αγωγό Φ800”, παρατήρησε ο κ. Βασιλόπουλος.

Διαβεβαίωσε ότι “θα υπάρξει πλήρη διερεύνηση για να διαπιστωθεί τι έγινε και φθάσαμε μέχρι εδώ και αν υπάρχουν ευθύνες, θα αποδοθούν”.

Συνεχίζοντας,, ο δήμαρχος μίλησε για “σημαντική διαπίστωση, αποδείχθηκε ότι ο Σύνδεσμος δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις νέες σύγχρονες αυξημένες ανάγκες ενός δήμου που μεγαλώνει. Πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του Συνδέσμου. Ψηφιοποίηση και νέες υποδομές όσο το δυνατότητα ταχύτερα, εκεί θα κινηθούμε”.

Ο κ. Βασιλόπουλος επιτέθηκε ιδιαίτερα στον σύμβουλο της μειοψηφίας και υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Τζαμουράνη, υποστηρίζοντας “δείξατε χαρά για τη βλάβη και αρχίσατε να κινδυνολογείτε, χωρίς να έχετε εικόνα, χωρίς να πατήσετε το πόδι σας στη δεξαμενή. Από τον δρόμο βγάζατε φωτογραφίες”.

Επέμεινε ότι “δεν μπορούσε κανείς να προβλέψει το μέγεθος της ζημιάς, δεν μπορούσε ποτέ να σκεφθεί ότι θα υποχωρήσει το βουνό και θα φύγει η δεξαμενή”, παραδέχθηκε πως “δεν είπα ποτέ ότι έχετε ευθύνη”, υποστήριξε ότι “ως δημοτική αρχή έχουμε αντιμετωπίσει με επιτυχία κάθε θέμα που έχει τεθεί” και προκάλεσε με έπαρση “αν μπορεί να συγκριθούν αυτά με τίποτα άλλο σε δημοτική θητεία”. Καταλήγοντας, απαρίθμησε μία σειρά από έργα υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης, συνολικού προϋπολογισμού 55 εκ. ευρώ.

Στη συνεδρίαση παρέστη κι έδωσε απαντήσεις ο τεχνικός προϊστάμενος του Συνδέσμου Υδρευσης Γιώργος Μπελογιάννης, ο οποίος επιβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι “ουδέποτε είχε τεθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ή στο Δ.Σ. του Συνδέσμου”, για τη δεξαμενή στο Πήδημα.

Στην αρχή της συζήτησης για το σοβαρό ζήτημα της μεγάλης ζημιάς στο Πήδημα η δημοτική αρχή δέχθηκε καταιγισμό πυρών από τους επικεφαλής παρατάξεων και συμβούλους των μειοψηφιών.

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος, ο Βασίλης Τζαμουράνης, ο Μανώλης Μάκαρης και ο Δημήτρης Οικονομάκος και άλλοι σύμβουλοι επέκριναν δριμύτατα τη δημοτική αρχή για την κατάσταση που βρισκόταν η δεξαμενή, για το γεγονός ότι δεν έχει προβλεφθεί εναλλακτικός τρόπος υδροδότησης της πόλης και κυρίως για το ό,τι τόσα χρόνια δεν έχει προβλεφθεί η κατασκευή νέας δεξαμενής που να καλύπτει τις ανάγκες της σύγχρονης Καλαμάτας και της αναπτυσσόμενης ευρύτερης περιοχής και η υδροδότηση στηρίζεται σε δεξαμενή του 1936!

Γ.Σ.