Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 08:48

Καλαμάτα: Διαβεβαιώσεις Βασιλόπουλου για ομαλή υδροδότηση - Νέες παρεμβάσεις μέχρι να γίνει νέα δεξαμενή

Γράφτηκε από την

 

Αυτοψία στη δεξαμενή του Πηδήματος, στη μικρή που έδωσε την πολύτιμη εναλλακτική υδροδότηση στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, πραγματοποίησε χθες, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, δρομολογούνται λύσεις για ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ τον δήμαρχο συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι Σαράντος Μαρινάκης και Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, καθώς και ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Συνδέσμου Ύδρευσης Γιώργος Μπελόγιαννης.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος ανέφερε ότι “η προσπάθεια που έγινε, η εξωτερική παρέμβαση που έγινε, λειτουργεί. Και η πόλη υδροδοτείται και ο δήμος υδροδοτείται χωρίς κανένα πρόβλημα. Παρ' όλα αυτά πρέπει να προετοιμαζόμαστε για κάθε σενάριο, για κάθε εναλλακτική. Γι' αυτό το λόγο και έπεσαν τα τσιμέντα σε αυτό το μικρό βανοστάσιο, έχουν γίνει οι κατάλληλες προετοιμασίες να το μεγαλώσουμε και άλλο, εφόσον χρειάζεται. Έχουμε την εναλλακτική, εφόσον χρειαστούμε μεγαλύτερες ποσότητες, να κόψουμε τη φλάτζα με τον εξαερωτή που έχουμε τοποθετήσει, για να μπορέσουμε να δώσουμε ενδεχομένως παραπάνω νερό. Όμως το βασικό είναι να δούμε πώς θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τη μεγάλη δεξαμενή νερού, που έπεσε τμήμα του πυθμένα της. Έχουμε μια εκτίμηση ποιο σημείο είναι γερό, ώστε από εκεί και μετά να μπορούμε να το κόψουμε και να γίνει μια δεξαμενή περίπου 150 με 180 κυβικά για να αντιμετωπίσουμε τις καλοκαιρινές ανάγκες”.

Ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι “το πιο σημαντικό είναι να δώσουμε οριστική λύση” κι επανέλαβε τη διεκδίκηση χρηματοδότησης για μια νέα δεξαμενή, 800 με 1.000 κυβικά που θα μπορούσε να διαχειριστεί τον Φ800, και να υποδεχτεί τα νερά του Αγίου Φλώρου. Χρειάζεται να γίνουν γεωτεχνικές μελέτες. Συζητάμε με το υπουργείο να δώσουμε την οριστική λύση”.

ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΝΕΡΟ

Ο δήμος αναφέρει πως “για μια ακόμη φορά τις τελευταίες ημέρες, υπογραμμίστηκε ότι το νερό που φθάνει στις βρύσες του δήμου είναι πεντακάθαρο, ασφαλές και ελεγμένο, με τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Συνδέσμου Ύδρευσης να ξεκαθαρίζει ότι πραγματοποιούνται διαρκώς μετρήσεις και έλεγχοι ποιότητας από διαπιστευμένο εργαστήριο στην Αθήνα και ακολουθούνται πιστά όλα όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία”.