Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 18:35

Ειδικό μηχάνημα "αφαίρεσης ρύπων" απέκτησε ο Δήμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ειδικό μηχάνημα "αφαίρεσης ρύπων" απέκτησε ο Δήμος Καλαμάτας

 

 

Ειδικό μηχάνημα αφαίρεσης ρύπων, τσιχλών και βρομιάς καθαρίζει 10.000 τ.μ. στο κέντρο της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, πρεμιέρα έκανε την περασμένη εβδομάδα το ειδικό μηχάνημα αφαίρεσης ρύπων, τσιχλών και βρομιάς από πεζοδρόμια και πλατείες στην Καλαμάτα. Ο ειδικός “ατμοκαθαριστής” ξεκίνησε το έργο του από το κέντρο της πόλης, και συγκεκριμένα από την κεντρική πλατεία και τον πεζόδρομο της Αριστομένους, και σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται σε δύο εβδομάδες να έχουν καθαριστεί περί τα 10.000 τ.μ. στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για ειδικό μηχάνημα χαμηλής πίεσης και παραγωγής ατμού 150 βαθμών Κελσίου, που καθαρίζει και ουσιαστικά απολυμαίνει τις επιφάνειες στο δημόσιο χώρο.

Καθαρίζει τις επιφάνειες από τσίχλες, χρόνιους ρύπους, βρομιά, έλαια, σκουριά, και από όποια άλλη ρυπογόνο αιτία, σε πλατείες, πεζοδρόμια, σιντριβάνια σε περιοχές του Δήμου Καλαμάτας όπου υπάρχει ανάγκη επέμβασης. Το ειδικό μηχάνημα διαθέτει φυσικό τύπο ζεστού ατμού και μεταβλητές ατσάλινες βούρτσες διπλής φοράς, προσφέροντας έναν ασφαλή, βαθύ θερμο-μηχανικό καθαρισμό. Η διαδικασία έχει χαμηλή κατανάλωση νερού και χαμηλή στάθμη πίεσης, συνεπώς η ρύπανση απομακρύνεται χωρίς να καταστραφεί η επιφάνεια.

 


NEWSLETTER